Legnépszerűbb bejegyzések 2013
2013. december 31. írta: motoroskonyhaja

Legnépszerűbb bejegyzések 2013

Itt az év vége, és a blog is elérkezett az első teljes évének végére. Ilyenkor illik kicsit megállni, értékelni az évet, számot vetni pár dologgal. Egy gasztro blogban ez mi mást is jelenthet mint azt, hogy a legnépszerűbb receptjeit mutatja be.

gorg01.JPG

Következzék hát a  TOP 5 recept, ami a legtöbb látogatót vonzotta a blogon 2013-ban (a nevükre kattintva mindegyik megnyílik):

 

5. Egyszerű japán tészták

jap02.JPG

Nem titok hogy imádom a japán konyhát és kultúrát, ezért esett nagyon jól, hogy márciusban minden eddigi látogatottsági rekordot megdöntött a post. Nagyon örültem már a megjelenéskori népszerűségének is, de mégjobban annak, hogy befért az év legolvasottabb receptjei közé

 

4. Füstölt csülkös káposztaleves

l01.JPG

Ez a post is meglepetés volt, hiszen -valljuk be férfiasan- a hazai étekzési kultúrában a zöldségek nem az elsők között szerepelnek. Persze értem én, füstölt csülökkel azért egyszerűbb lenyelni ezeket a "zöld vacakokat" :)

 

3. Egyszerűen: csirkepörkölt

kep01.JPG

Meglepő helyezést ért el a cikk, hiszen -ahogy a postban is írtam- csirkepörköltet mindenki készít. Ezek szerint azonban a hétvégi ebédek egyik hazai ásza mégis vonzó volt az olvasóknak, bár lehet a köretnek adott spenótos gnocchi is hozzájárult ahhoz, hogy a dobogóra kerüljön.

 

2. Sörben sült ropogós bőrös karaj

kar.JPG

Ez a post vezeti jelenleg az aktuális látogatottsági listát, ez természetes is ilyenkor szilveszter táján. Egyszerű étel, mégis több olyan emberrel beszéltem, akik nem mertek belevágni az elkészítésébe, ennek hatására született meg a cikk.

 

1. Paprikás krumpli bográcsban, gazdagon

01.JPG

A pofám leesett, amikor hónapokon keresztül ez a recept vezette a nézettségi statisztikát. Hiszen ez egy tök egyszerű étel, egy kisiskolás is tudja mik az alapjai (bár ez nem igaz, volt egy-két hozzászóló felnőtt ember, aki ezek szerint eddig a Holdon élhetett :) A fapados verzióhoz sem kell sok dolog és a fenti összeállítás sem bonyolult, mégis ő nyerte el a leglátogatottabb post címet 2013-ban a Motoros konyhája blogon.

Bónusz 1: Hétvégi lusta reggelik

fug.JPG

Ez a post volt a legnagyobb látogatottságú bejegyzés egyetlen nap alatt. Hiába, a novemberi hideg mellett már igencsak jól esett egy-egy melegebb falat a lakásban.

Bónusz 2: Ha ez a pokol, akkor ez kell nekem!

ordo_homl.jpg

Ő pedig a legnagyobb látogatottságú, nem recepteket bemutató bejegyzés volt (hanem étterem kritika), amit a nézettségen felül rengetegen lájkoltak is. Nem véletlenül és nem alaptalanul, hiszen kicsi városom -Ajka- legjobb étterméről írtam a kritikát.

 

Főzni egyszerű és nem kell félni tőle, csak merjünk kicsit nyitottak lenni az újra. Pont ezért készítek -hol jobb, hol pocsék- képeket főzés közben, hogy a fontosabb fázisokat is be tudjam mutatni az Olvasónak, így -a szövegeim mellett- még egyszerűbbé tegyem már első látásra is a folyamatot, a főbb mozzanatokat. De nálam nem is a csili-vili képek az elsődlegesek, hiszen a bloggal pont az a célom hogy be tudjam mutatni: kisvárosban,  egy panellakás 7. emeletén, mindennaposan, munka után is lehet a hagyományos és az unalomig megszokott ételeken kívül mást is főzni, mást is az asztalra tenni ami nem is feltétlenül drágább, mint az eddig megszokott ételeink.

Kicsit tudatosabb vásárlás, kicsit tudatosabb alapanyag-kiválasztás már önmagában csodákat tesz. Pláne ha még egy kis bátorsággal is párosul. Azt hiszem ezt értékelték az Olvasók, akik egyre nagyobb számban olvassák a blogot és ezt értékelhette az Index is, aki a postok 90%-át kitette az oldalára, ezzel nyitva kaput a szélesebb olvasótábor előtt. 

Feleségemmel minden kedves Olvasónknak nagyon boldog és sikeres évet kívánunk: Szakács & ChiliRevi

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr525718512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2014.01.01. 12:36:04

Boldog Új Évet és nagyon sok finomságot kívánok Neked, süss és főz, várom az új posztokat :-D

motoroskonyhaja 2014.01.02. 08:03:54

@Húsimádó: köszönöm szépen! Nektek is nagyon boldog új évet kívánok! :)

objekt678 2014.01.12. 20:38:11

Sokáig morfondíroztam magamban, hogy miért indul be a pavlovi reflexem Nálad. Azért mert Te (Ti ), szeretitek az ételt.
Az 1. nekem egy dráma, még csak ételnek sem tűnik, az ötösné pedig elindul a..pavlovi reflexem.
Feltétlenül süvegemet emelem a munkáitok előtt,( ez bennem kiirthatatlan: komoly férfi mögött ott kell, hogy legyen egy komoly nő, ebben nekem szerencsém van ) Magyarországon kevé,s igen kevés olyan blog van, mint a tiétek: emberek, kik képesek az ételeket ízükön értékelni.Te (Ti) azok közé tartoztok kik ezt az mezőgazdaságilag tényleg nem rossz adottságokkal rendelkező országot ki tudjátok mozdítani a "hungarikum"okozta tespedésből.
Nagyon jók az ételeid !
(egyedüli kritikaként-de ez már tényleg csak szőrözés: mit keres a kocsonyán zsír?)

motoroskonyhaja 2014.01.19. 19:12:36

@objekt678: Én pedig sokáig gondolkodtam azon remélem nincs baj, hiszen szeptember óta sok idő telt el :)
A komoly férfi mögötti komoly nő nálam is játszik, örülök neki és büszke is vagyok rá egyben, de ezt hiszem ez így normális.
Az a célom, hogy ki tudjam mozdítani az embereket, remélem minél többen jönnek rá arra, hogy van élet az eddig megszokotton túl is.

Mit keres a kocsonyán zsír? Én így szeretem, ezért mindig rajta hagyom, ennyi a titka :)
süti beállítások módosítása