Vacsorára együnk egy gyors japánt!
2013. június 12. írta: motoroskonyhaja

Vacsorára együnk egy gyors japánt!

Rohan a világ, meg minden - ahogy szokták mondani. De nekünk is vele kell rohanni munka után, pihenés közben, miközben a családunkkal is kellene foglalkoznunk, amellett hogy még meleg ételt is igényelnek vacsorára? Szeretnénk valami gyorsat, egészségeset az asztalra tenni, ami azért nem a mindennapi kategóriát képviseli és az ára sem veszélyes? Mondok egy megoldást:

szojasz.JPG


Yakitori csirke rizságyon, vele sült pácolt cukkínivel

60 dkg csirkehús-filé (mell és comb is lehet vegyesen)
20 dkg cukkíni (1 nagyobb, vagy 2 kisebb)
40 dkg rizs
3 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál mirin
4 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítése:
Kevés ennél egyszerűbb kaja van. A cukkíni végeit vágjuk le, majd hosszában egy krumplihámozóval vágjuk nagyon vékony szeletekre, majd keverjük el 1 evőkanál szójaszósszal. A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, majd a maradék szójaszósszal és a mirinnel keverjük el. Mindkettőt fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára. A felhasználás napján főzzük meg a rizst, majd szűrjük le HIDEG vízzel, hogy a rizs ne főhessen tovább. Az eddig használt tűzhelyen forrósítsunk egy wokot (vagy magasabb falú serpenyőt), és dobjuk bele a csirkemelleket. Kezdjük sütni. Amikor a hús kezd kifehéredni adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a pácolt cukkíni szeleteket. 5 perc együtt pirítás után kanalazzuk az időközben tálalóra tett rizságyra, és már falhatjuk is.

Idegennek hat? Az én 74 éves édesanyám két pofára zabálta (bocs, anyu!), tehát lehet bátran próbálni ;)

Legközelebb egy kagylólevest Kozmax módra valaki? ;)

kagylo.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr845357873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása