Spenótkrémes-tejszínes tészta
2016. február 27. írta: motoroskonyhaja

Spenótkrémes-tejszínes tészta

Ha valami gyorsat kell készíteni én legtöbbször a halakra, vagy a zöldséges tésztákra szavazok - persze ha nem keleti ételekről van szó :) Az alábbi recept nem több, mint 30 perc alatt elkészíthető, és nagyon finom. Lehet akár egy könnyű vacsora hétköznap, vagy egy egyszerű ebéd is hétvégén.

dscf2040.JPG

Spenótkrémes-tejszínes tészta

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott spenót (szezonban azonban használjunk frisset!)
40 dkg liszt (BL-55)
4 tojás
5 dkg füstölt szalonna (sima füstölt, nem főtt-füstölt!)
Fél fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl habtejszín (ne használjunk főzőtejszínt, hiszen az higított habtejszín)
10 dkg Gorgonzola (a Dolce és a Piccante is egyaránt jó hozzá, ízlés kérdése ki melyiket szereti)
5 dkg Pecorino Romano
Szerecsendió
Bors

Elkészítése:
Ahogy írtam is maximum 30 perc alatt kész, még saját kézzel gyúrt tésztával is! Persze ha valaki lusta a tésztakészítésre használhat boltit is, én azonban ragaszkodok a saját készítésű tésztához. Tegyünk fel egy nagyobb fazékban vizet forralni. Amíg a víz forrni kezd készítsük el a tésztát. Ehhez nem kell mást tenni, mint a 40 dkg liszthez adni a 4 tojást, jó csipetnyi sót, majd az egészet összegyúrni. Tésztagépben, vagy kézzel (sodrófával) kinyújtjuk. Kb. 5 perc alatt el is készülünk vele. Most jöhet a felvágás. Tésztagépben egyenletesebbek a darabok, kézzel viszont rusztikusabbak a hosszúmetélt-csíkok.
dscf2022.JPGAmíg a tésztacsíkok kibújnak a gépből tegyünk fel egy serpenyőt a tűzre, majd rakjuk bele az aprított szalonnát és a vöröshagymát.
dscf2026.JPGA szalonna szépen kiengedi a zsírját amíg pirul. Jöhet hozzá a felolvasztott spenót, amire nyomjuk rá a fokhagymákat. Kevés bors, kis keverés, majd
dscf2030.JPGa felforrt főzővizet sózzuk meg, és szórjuk bele a tésztát, hadd zubogjon!
dscf2031.JPGAmíg a tészta fő fejezzük be a mártást: adjuk a spenóthoz a darabolt Gorgonzolát, a szerecsendiót, és sózzuk picit.
dscf2032.JPGMehet hozzá a tejszín is. Keverjük át, majd amikor a Gorgonzola is elolvadt húzzuk le a tűzről. A mártás elkészült.

Nincs más dolgunk, mint megvárni míg a tészta is megfő. A kész tésztát szűrjük le, majd forgassuk bele a spenótkrémes-tejszínes szószba.
Porciózzuk tányérokra, majd szórjuk meg a Pecorinóval.
dscf2039.JPGGyors, egyszerű és nagyon finom! Gazdag, krémesen sajtos ízvilággal, szívet melengető tartalommal. Ugye, hogy létezhet olyan húsmentes étel is, ami mennyei? :)

De ha hússal szeretnénk turbózni, akkor pirítsunk falatnyira vágott (sózot-borsozott) csirkemelleket, és azt is keverjük a szószhoz, majd zsebeljük be a dícséreteket.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr588423368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása