Spárgás-garnélás penne
2023. június 16. írta: motoroskonyhaja

Spárgás-garnélás penne

avagy Summer is started!

Igen, a nyár elkezdődött, vele együtt még max. tíz napig élvezhetjük az idei spárgaszezont, így használjunk ki minden alkalmat ennek a mennyei csemegének a fogyasztására.
Ez az étel nagyon gyorsan elkészül - így kevés időt kell a konyhában tölteni - ráadásul könnyed fogás, ami mind ebédre, mind vacsorára kiváló.

Tartsatok velem most is!
img_20230613_172222.jpgSpárgás-garnélás penne

Hozzávalók:
40 dkg zöldspárga
30 dkg penne tészta (én kukoricalisztből készültet használtam hozzá)
20-25 dkg pucolt garnéla (próbáljunk minél nagyobbat választani)
1 szép, érett paradicsom
1 db friss citrom
4 gerezd dundi fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
Bors

chili (opcionális)

Elkészítése:
Ahogy írtam is gyorsan elkészül, és nagyon egyszerű! Tegyünk fel egy fazékba vizet forrni, amit megsózunk. Amíg a víz felforr mossuk meg a garnélát, és hagyjuk lecsepegni. Törjük le a spárgák fás részét (hajlítsunk meg egyet, míg eltörik. Ami letörik a növényről az fás, nem ehető, ne használjuk fel. Ahogy írni is szoktam én ezeket mindig elteszem a fagyasztóba, mert levesízesítésre télen kiválóak. Szeljük akkora darabokra a spárgaszárakat, mint a pennénk. A sípokat tegyük félre, azt később használjuk majd fel.
Ha a víz felforrt tegyük bele a tésztát, majd három perc főzés után dobjuk hozzá a spárgadarabokat is, a sípokat kivéve, azoknak pár perc is elég lesz a végén, de akkor ne felejtsük el beledobni őket :)
image_2.jpgHát ez így még nem valami erotikus, de ne törödjünk vele, lesz ez még jobb is :). Amíg a tészta a spárgával puhul hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, zuttyantsuk bele a garnélákat,
img_20230613_171151.jpgmajd a zúzott fokhagymát is dobjuk hozzá.
img_20230613_171215.jpgAhogy a képen is látszik én nyers garnélával dolgoztam. A nyers garnéla szürke, és hőkezelés hatására lesz az a szép rózsaszín, amit ismerünk. Nyers garnélának elég annyi idő, míg rózsaszínre vált, ne süssük tovább, mert akkor gumis, rágós lesz! Ha már eleve főttet vettünk, akkor előbb a fokhagymát dobjuk az olajba, és egyetlen kavarás után mehet a garnéla, hiszen az már főtt, csak melegíteni kell. Ha már ilyen szépek le is húzhatjuk a tűzről, mert elkészültek.
img_20230613_171334.jpgEkkor sózzuk, borsozzuk. Aki szereti (mint én) ilyenkor tehet rá chilit. Egyetlen kavarás, és nincs más dolgunk vele.
Szűrjük le az időközben elkészült spárgás tésztát, majd forgassuk össze a fokhagymás, chilis garnélával.
img_20230613_171417.jpgSpricceljük meg citromlével, keverjünk egyet rajta, és el is készültünk, már csak tálalni kell.
img_20230613_171438.jpgPorciózzuk ki az ételt, és mindegyiket szórjuk meg apró kockára vágott pardicsommal, ez további frissességet ad az ételnek. Tegyünk minden adaghoz egy gerezd citromot is, hogy ki-ki kedvére meglocsolhassa.
Ennyi, nem több. Ugye milyen egyszerű? És gyakorlatilag annyi idő alatt elkészül, míg a tészta megfő.
image_1_1.jpgA garnélától édeskés, a citromtól és a chilitől pikáns és savanykás, a spárgától zamatos tészta, nem lehet betelni vele.
Könnyű ebédnek és vacsorának is kiváló.

Jó étvágyat!

Várlak Titeket nagyon a következő posztban is, üdv: Gyuri.
Csatlakoztál már a Motoros konyhája facebook csoporthoz? Pedig érdemes! Olyan fényképeket, ötleteket és recepteket láthatsz és olvashatsz, amik  nincsenek fent a blogon. Csupán egyetlen LIKE a motoros konyhája oldalra (ne a követésre kattints, hanem a kedvelésre...;) ), és máris részese lehetsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5118147768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása