Hétvégi lusta reggelik 3.
2015. május 24. írta: motoroskonyhaja

Hétvégi lusta reggelik 3.

Itt a hétvége! Hatalmas alvások, kirándulások (persze tudom: több helyen esős az idő, de hiszen az csak víz, ne legyünk lusták!!!) barátok és egyéb programok (nálunk ma pl. tócsifesztivál somlói borokkal, Kiscsillaggal) a nagy evések mellett, persze. Ha már hétvége és reggel, akkor kényeztető reggeli is gazdagon, ahogy megérdemeljük, hiszen mi mással kezdődhetne jobban egy hétvégi reggel?

Most mutatok egy olyan finomságot, ami mindenkit elcsábít, nem szokványos, forró, finom és laktató is egyben.

dscf9980.JPG

Sült muffin-rétes chorizós tojással

Hozzávalók (SZEMÉLYENKÉNT!!!):

1/2 réteslap
1-2 szelet Chorizo (vagy más normális aromás szalámi, de lehet sima füstölt bacon vagy szalonna is)
1 tojás
kevés metéltre vágott újhagyma zöldje
Vaj
Parmezán

Bors

Elkészítése:
10 perc alatt összerakható és további 10 perc alatt elkészíthető ez a meleg reggeli.

Első lépésként kapcsoljuk be a sütőt 190 fokra. Míg a sütő melegszik fogjunk egy réteslapot, majd kenjük át olvasztott vajjal. Nem kell sok hozzá, a lényeg, hogy sütés közben megmaradjon a lap állaga. A lapot hajtsuk félbe (ekkor egy szép téglalap-alakú tésztát fogunk kapni), majd a téglalap közepén vágjuk ketté a lapot. Így lesz egy gyönyörű négyzetünk. No de ennyit a matekról.... :) A muffin formákat kenjük ki olvasztott vajjal (eszet segítségével), majd egyesével tegyük bele a formázott réteslapokat, és igazítsuk a muffin-forma széléhez. 6 muffinhoz 3 db réteslapra lesz szükségünk.

dscf9957.JPG

Már most is jól néz ki, de itt ne hagyjuk abba! Tegyünk mindegyik forma aljára 1-2 chorizo szeletet (de -ahogy a hozzávalóknál is írtam- mehet helyette a tésztán körbefuttatva normális füstölt bacon, vagy szórhatunk az aljára kockázott füstölt szalonnát is kevés cheddar, pecorino vagy egyéb aromásabb sajt kíséretében, de mascarponébe keverve is nagyon finom töltelék lehet),

dscf9958.JPG

szórjuk meg mindegyiket az újhagyma zöldjével,

dscf9959.JPG
majd üssük rá  tojásokat. Hangsúlyozom: a recept mennyisége személyenként szól!

dscf9960.JPG

A sütő már felfűtött, így dugjuk is be kb. 10 percre alulról a második rácsra, de maximum a középsőre, különben meg fog égni a tészta teteje. 10 perc alatt gyönyörű, ropogós-piros lesz a tészta felül, omlósan lágy alul. A tojás pedig lágy tojássá változik: mikor belevágunk gyönyörűen fog csorogni belőle a sárgája. Addig készíthetünk egy normális teát a reggelihez.

dscf9963.JPG

El is készültünk. Kb. 5 perc pihentetés (azaz hűtés) után a tésztánál óvatosan fogva kivehetőek a finomságok. Reszeljünk rá kevés parmezánt, majd friss házi paradicsommal kínáljuk. Ehhez az ételhez én kizárólag Lapsang souchong (fenyőfüstös-sonkás illatú) teát iszok, aki még nem kóstolta mindenképpen tegye meg: észbontóan tökéletes végeredményt fog kapni!

dscf9979.JPG

Jó étvágyat és nagyszerű hétvégét kívánok mindenkinek!

Ha pedig további finom és új reggeli ötletekre vágytok olvassátok el a többi kapcsolódó írást is, amiket ITT és ITT olvashattok.

Ne feledjétek: az isztambuli sztori mindjárt folytatódik! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr637487322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

objekt678 2015.06.22. 21:29:20

Szia Motoros !
Annyira jónak tűnik a dolog, hogy engedelmeddel én holnap le is nyúlnám ezt a kiváló ötletet.
Utoljára megismételem a kérdésemet: nem akarnál Te inkább csak ezzel foglalkozni ?
( Teszem hozzá rögtön: a blogod új képi világa is inkább errefelé, mint arrafelé mutat.)

Nem sikerült. Megpróbáltam a kurzort mozgatni, de a szürke háttér előtt egyszerúen nem láttam. ( Jó néhány évnyi különbség van közöttünk+ glaukóma.)

motoroskonyhaja 2015.06.28. 15:33:34

Kedves objekt678!
Végre ismét jelentkeztél, aminek nagyon örülök! Az új design olyan lett, amilyen, de most tettem fel új háttérképet, remélem ez jobb, mint a régi (És látod a kurzort a háttér előtt).
De! De szeretnék csak ezzel foglalkozni, de nincs, ahová be tudnám adni a jelentkezésem, ennyire egyszerű...
süti beállítások módosítása