A nyári melegben a legtöbb ember keresi az egyszerűbb, gyorsabb és könnyebb ételeket. Soványabb hús, több zöldség és gyümölcs kerül ilyenkor az asztalra. Én sem vagyok ez alól kivétel, így egy nagyon egyszerű és gyors ételt készítettem, aminek az ára sem eget rengető.
Balzsamecetes cukkíni "spagetti" hagymás csirkével
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé (jó kis szabadtartású)
1 fej vöröshagyma
2 újhagyma zöldje
1 kg cukkíni
1-1,5 evőkanál normális balzsamecet
Bors
Só
Elkészítése:
Gyors és egyszerű! A csirkemell filéket kockázzuk fel, majd sózzuk, borsozzuk. Ez eddig nem nehéz.
A cukkínik végeit vágjuk le, majd szeljük szép vékony szálakra, mintha csak spagettit készítenénk.
Hevítsünk egy serpenyőben némi zsiradékot (nem kell sok!), addig vágjuk karikára az újhagyma zöldjét, félfőre pedig a vöröshagymát. Amire ezekkel elkészülünk már mehet is a csirke a felhevült edénybe. Süssük és forgassuk a húst addig, míg kifehéredik, de ne pirítsuk meg. Ha már szép fehér a csirkemell, mehet hozzá a vöröshagyma,
utána pedig az újhagyma zöldje is.
Keverjük el, majd 5 percig süssük együtt az alkatrészeket. Vehetjük is le a tűzről, mert a csirke elkészült. Tartsuk melegen addig, míg a cukkínit készítjük. Ha két serpenyőt használunk, akkor természetesen mehet egyszerre is a sütés.
A cukkínihez sem kell más, mint egy forró serpenyő némi zsiradékkal felhevítve. Ebbe tegyük bele a "spagettinket", majd ezt is sózzuk, borsozzuk. Azért nem előbb sózzuk a cukkínit (mint pl. a csirkét), mert akkor levet fog engedni, amit mi nem szeretnénk.
Addig sütjük és kevergetjük a cukkínit, míg láthatóan megroppan (ez kb. 5 perc), és akkor öntjük hozzá a balzsamecetet. Alaposan átkeverjük, majd további 1-2 percig rotyogtatjuk. Tadáááá, már el is készültünk az étellel.
Nem marad más hátra, mint a tálalás. Kiporciózzuk a cukkínit 4 tányérra, majd ráhalmozzuk a hagymás csirkét. Én egy kis házi kecskesajtot is csempésztem a tetejére.
Jó étvágyat!