Jönnek a japánok! 3.
2013. január 22. írta: motoroskonyhaja

Jönnek a japánok! 3.

azaz diéta ezerrel

Mit is csinálhat az egyszeri ember ilyenkor, amikor megtette a nagy fogadalmakat szilveszterkor, és még mindig kitart? Finom, diétás ételeket, amik egészségesek, és igazán laktatók.

ubfo.JPG

Januárban minden szürke, pont ezért gondoltam arra, hogy a napi betevőt kicsit feldobom. A normál ember úgyis telezabálta magát az ünnepekkor, és most valami újra, de finomra, különlegesre vágyik. Mi is lehet manapság jobb pár olcsó japán fogásnál? Még több japán fogás:)

Egyszerű japán uborkaleves - Kjúru no jushiru

Hozzávalók:
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 kígyóuborka
1 kisebb sárgarépa
fél fej vöröshagyma
1 szelet (5 dkg) bacon
1 evőkanál olaj
1 liter húsleves
bors

Elkészítése:

ub01.JPG

Nagyon egyszerű dolgunk van: a répát és a bacont kockázzuk, és az előmelegített lábosban felforrósított olajon az aprított hagymával együtt megpirítjuk.

ub02.JPG

Ehhez 3-4 percre lesz szükség. Hozzádobjuk a 2-3 centis kockákra vágott uborkát,

ub03.JPG

majd ráöntjük a levest.

ub04.JPG

Felforraljuk. Forrás után takarékon főzzük tovább, míg a répa megpuhul. Tálalás előtt adjuk hozzá a szójaszószt és a borsot. Forrón tálaljuk.


Roston sült nyelvhal BBQ szósszal és roppanós zöldségekkel

Hozzávalók:
4 nyelvhalfilé
20 dkg kelkáposzta
10 dkg fejeskáposzta
1 fej vöröshagyma
2 db paradicsom (télen jobb, ha inkább 20 dkg koktélparadicsomot használunk)
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál olivaolaj

bors
római kömény
citromlé

Elkészítése:
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, római köménnyel ízesítjük, majd meglocsoljuk kevés citromlével. Felforrósított zsiradékban oldalanként MAXIMUM 1-1 percig sütjük. Félretesszük és melegen tartjuk. A zöldségkörethez a vöröshagymát szeletelve serpenyőbe tesszük, kis pirítás után mehet hozzá az aprított kel- és a fehérkáposzta, picit sózzuk, borsozzuk, majd lefedve 10 percet pároljuk. Hozzátesszük az egyik kockára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, az újhagyma fehér részét, meglocsoljuk pici olíva olajjal, halszósszal és citromlével. Még két perc fedett rotyogás és kész is van. Tálalásnál a maradék paradicsomot és az újhagyma zöldjét tesszük a köret mellé. Pikáns BBQ szósszal leöntve tálaljuk. Ehhez keverjünk össze 1 evőkanál HP bbq szószt (a füstös változatot), 1 evőkanál csípős chili szószt, 1-1 teáskanál kétféle mustárt, 1 kis pohár tejfölt, citromlevet, sót, borsot, fokhagymát és chilit ízlés szerint.Oké-oké, ez a reci nem volt japán, de a kivétel mindig erősíti a szabályt, nem? :)

nyelv01.JPG

Mindegyik recept egyszerű, nagyon finom, és újdonságokkal teli. Aki még kitart a fogadalmai mellett bátran fogyaszthatja, egészséges és különleges élvezetnek lesz egyszerre tanúja. Aki viszont nem akar nagyon fogyni, vagy sokkal forróbb és karakteresebb ízekre vágyik, az tartson velem a következő részben is, ahol tartalmas, forró, már-már lélekmelegítő levesek elkészítését fogom leírni. Mik is lesznek ezek? Babgulyás házi csipetkével, koreai Kimchi leves, és Perzsa joghurtleves csicseriborsóval és lencsével. Mindegyik garantáltan ki fogja akasztani az ízlelőbimbókat, és -a tartalmukon kívül- még nagyon finomak is lesznek :)

Eddigi japán receptek:

001

002

003

004

005

Kellemes csemegézést mindenkinek ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr395034564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása