A múlt héten Dórival felkerestük fővárosunk pár olyan helyét, ami gasztronómiai szempontból igencsak birizgálta már a fantáziánkat (vagy ha stílszerűek szeretnék lenni: a csőrünket). Persze tudjuk mi is, megvannak a bloggerek által -minimum- ötszázszor megírt menő helyek, de mi inkább olyan éttermekre vágytunk, amik szintén kiválóak, de valamiért mégsem kerülnek a figyelem középpontjába. Nnnna, ezen nagyszerű éttermek közé tartozik a Vakvarjú étterem is, aminek az újlipótvárosi egységét látogattuk meg.


Az étterem belső tere kellemes és eléggé bohém ahhoz, hogy az ember megfelelő hangulatba kerüljön, persze ehhez nagyban hozzájárul a pincérek (nem tolakodó) kedvessége és a profi bárzongorista is, aki nagyszerűen játszott az este folyamán.



Most jött a vacsora érdekesebb része: mi is legyen a főfogás? Annyi finomnak ígérkező, megkapó étel volt az étlapon, hogy nem tudtunk választani. És itt jött az a pincér, akiről egy vendég csak álmodhat: segítőkész, udvarias, érti a dolgát, kellőképpen közvetlen (de nem tolakodó!), ismeri az ételeiket, és jól tudja őket a megfelelő borokkal is párosítani. Így a döntés Dóri részéről bélszínsteak lett ajváros gerslivel, savanyú uborkával és sült baconnal, amit serpenyőben szerviroztak,


Ahogy az ember a borospoharat az ajkához emeli, hogy a benne lévő nedű ízvilágával kiegészítse a finom és minőségi falatokat, miközben hallgatja a lágy zongorajátékot egy ilyen csodás helyen..... Át kell élni, hogy érezzétek!
Az étterem hangulata, az alapanyagok és az elkészült ételek minősége, a felszolgálás figyelmessége és a pincérek szaktudása alapján nagyon ajánlott kategória mindenkinek, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
A beszámoló NEM szponzorált, csupán az élményeinket osztottuk meg. A fotók (szintén nem szponzoráltan) a legbiztonságosabb telefonnal: BlackBerry KeyOne-nal készültek.