Sörben "sült" marhapecsenye
2015. szeptember 06. írta: motoroskonyhaja

Sörben "sült" marhapecsenye

Marhapecsenye. Ha ezt a szót hallom mindig egy szaftos, gazdag, finom húsétel jut az eszembe, amelyre mindig is vágyott az egyszeri motoros. Most el is jött az ideje annak, hogy egy igazi marhapecsenyét készítsek minden földi jóval: kovászos uborkával, főtt sonkával, baconnal töltve, sörös körettel együtt sütve, majd a sűrített pecsenyelével  és a vele sült zöldségekkel tálalva.

dscf0906.JPG

Sörben sült marhapecsenye

Hozzávalók:
4 szelet marhacomb
2 evőkanál normális mustár (ukrán, kozák, angol)
8 szelet jó minőségű főtt sertéssonka (a Pennyben nagyon jó minőségű főtt sonkát lehet venni jó áron)
8 szelet sima füstölt bacon (nem főtt-füstölt, hanem sima nyers, füstölt)
4 db kovászos uborka (én a saját, házi kovi ubimat tettem bele)
1 üveg jó minőségű sör
40 dkg kisebb krumpli
2 db dundi répa
1 db szép petrezselyemgyökér
Bors

Elkészítése:
Semmi nagy etvaszra nem kell gondolni, egyszerű lesz a dolgunk! A felhasználás előtti napon fogjuk a négy szelet combot, alaposan átkenjük mustárral, majd egymásra tesszük őket. A felhasználás napján így fog kinézni:

dscf0854.JPG

Simán nejlonba dugjuk a szeleteket, és óvatosan kiklopfoljuk, majd borsozzuk.

dscf0856.JPG

A hús előkészítése véget is ért, jöhet a töltés. Minden hússzeletet beborítunk baconnel, rárakjuk a főt sonkát és a hasábokra vágott kovászos uborkát. A koviubi helyett simán használhatunk savanyú uborkát is.

dscf0859.JPG

Minden egyes szeletet szépen feltekerünk, majd cérnával áttekerjük és rögzítjük, így tuti minden a helyén fog maradni.

Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd a húsok minden oldalát megpirítjuk.

dscf0865.JPG

Közben a sütőt bekapcsoljuk, és 180 fokra hevítjük. Megtisztítjuk, majd karikázzuk a zöldségeket (répa, petrezselyem gyökér), a krumplit pedig falatnyi darabokra vágjuk. Mikor a húsok minden oldala ropogós barnás-piros lesz, mehet a hőálló edénybe minden. Tegyük bele a zöldségeket, a krumplit, majd helyezzük rá a perzselt húsokat is.

dscf0866.JPG

Öntsük rá a szoba hőmérsékletű sört, sózzuk, borsozzuk, és dugjuk a sütőbe letakarva. Amíg sül bontsunk egy újabb, hideg sört és élvezzük az ízét. Kb. 50-60 percre lesz szükség, amíg a hús és a köret is vajpuha lesz. Tegyünk tűpróbát, és ha a tű lazán átszalad a húson már el is készültünk. Szűrjük le az ételt, a húsokat és a köretet is tegyük félre. A pecsenyelevet sűrítsük be kevés liszttel elkevert tejföllel, majd ezt a mártást kínáljuk az ételhez.

dscf0901.JPG

 A félbevágott roládokat a vele készült zöldségekkel, és a mártással kínáljuk, tuti sikere lesz!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr217764698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vatador 2015.09.07. 04:43:14

Félig érett fügét lereszelünk és a mustárral együtt rákenjük a húsra. Porhanyósító hatása van. ( Iránban így gyorsítják a szabadtéri sütögetést. )

Vatador 2015.09.07. 04:46:36

Félig érett fügét reszelünk a húsra, a muszárral együtt bekenjük. Iránban ìgy porhanyósítják a husit.

Vatador 2015.09.07. 04:48:24

Bocsika, alszik a gép is, én is.

motoroskonyhaja 2015.09.07. 06:36:34

@Vatador: van egy fügés-kéksajtos töltelék receptem is, de azt csirkemellhez szoktam használni.
De az általad ajánlott megoldással is ki fogom próbálni.

A fickó 2015.09.07. 16:11:08

Ja, a fügében található enzim (ficin) fehérjebontó hatású, csakúgy, mint a papayában található enzmim a papain. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.17. 20:39:48

Nem tőled loptam, és én borban sütöttem :)
blogkocsma.blog.hu/2015/09/09/zoldseges_marhahustekercs
Hasonlóan járhat a fakanalunk, ha hasonlókat főzünk ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.09.17. 20:41:14

Jöttem a vegyes bográcspörköltet nézni, de ezek szerint még nincs kész. Legalább jó puhára fő !!!

motoroskonyhaja 2015.09.18. 10:10:16

@Andrass9: Tegnap este kerested? :) Tegnap este azt írtam a kép mellé, hogy "a receptet keressétek holnaptól a blogon". Tehát mától elérhető. És el is érhető, kukkantsd csak meg :)

motoroskonyhaja 2015.09.18. 17:23:17

@Andrass9: Elolvastam, nagyon finom lehetett! Jó a blogod, belenéztem pár receptbe, tetszettek! :) Azt hiszem rendszeres vendég leszek nálad :)
süti beállítások módosítása