Noris pankóban sült csibefalatok garnélás yakisobával
2020. október 11. írta: motoroskonyhaja

Noris pankóban sült csibefalatok garnélás yakisobával

kétféle mártogatóssal

Húúú, de extrán hangzik, ugye? Pedig semmi extra nincs benne, nyugi :) A receptet és az ételt egy versenyre készítettük, ezért a puccosabban megkomponált fénykép és a kiegészítők. A célunk az volt, hogy a magyar gyomornak is ismerős és barátságos ételt tegyünk le az asztalra. Mert mi, magyarok szeretjük a rántott csirkét és a gazdagabb tésztákat is. Ezeken keresztül ismerkedve a Japán konyhával, talán gyorsabb barátság köthető e messzi tájjal;) 
Az alapanyagok is úgy kerültek kiválasztásra, hogy egy vidéki, kisvárosi áruházban is hozzáférhetőek legyenek.
dscn4248_001.JPGNoris pankóban sült csibefalatok garnélás yakisobával, kétféle mártogatóssal

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé falatnyi kockákra vágva
3- 4 tojás (mérettől függő)
2 evőkanál világos szójaszósz (a Pennyn kívül minden áruházban állandóan kapható)
liszt a panírozáshoz
pankó morzsa a panírozáshoz (Spar, Tesco, Auchan)
1 db zúzott, vagy nagyon apróra vágott nori lap (Spar, Tesco, Auchan)
1 csomag wok tészta (a Mie nagyon jól megy hozzá) (minden áruházban kapható, oké a Coop, Real és CBA számunkra nem ismert)
20 dkg fejeskáposzta vékony csíkokra vágva
20 dkg nyers, tisztított garnéla (Spar, ALDI, Tesco, Auchan)
1 dl yakisoba szósz (a receptje a receptben :D )

Mártogatósok:
Kewpie (japán majonéz) - neten rendelhető akár itthonról, akár külföldről
Fujiharu szósz (1/3 rész japán worchestershire (ejtsd: vúszter) szósz, 2/3 rész dashi összekeverve)

Elkészítése:
Mi sem egyszerűbb, szóval semmi pánik! :) 
A csibefalatokat összekeverjük a világos szójaszósszal, majd egy órára a hűtőbe tesszük. Amikor letelt a pácolás ideje, kivesszük a húst, és újra átkeverjük. Forró-lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Amíg a tészta fő minden csibefalatot bepanírozunk (a panírozáshoz a pácolás ideje alatt elő tudunk készülni): először az aprított norival elkevert lisztbe, majd tojásba, végül a pankóba forgatjuk a húst. Leszűrjük az időközben elkészült tésztát, és melegen tartjuk. Forró olajban mosolygós-ropogósra sütjük a csibéket, majd itatós papírra szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen. A hús sütése közben elkészítjük a yakisobát is (hiszen a csibékkel nincs nagy feladat, csak figyelni rájuk, nehogy túlpiruljanak). Egy nagyobb, lapos serpenyőben minimális olajat hevítünk, és rászórjuk a csíkozott káposztát. Két percig pirítjuk magas hőn (közben keverjük-forgatjuk), meglocsoljuk 0,5 dl yakisoba szósszal, hozzáadjuk a tésztát és a garnélát is, hogy együtt sülhessenek. Gyors mozdulatokkal átkeverjük az ételt (a rákoknak nagyon kevés idő elég, ha túlsütjük, akkor gumis állagúvá válnak). Amikor a garnélák kezdenek átváltani rózsaszínre jöhet a második adag yakisoba szósz, majd egyetlen alapos keverés után húzhatjuk is le a tűzről, mert elkészültünk.

Tálalásnál porciózzuk az ételt: mindenkinek külön tálkákba kerülnek a noris-pankós csibefalatok, amihez Kewpiet (japán majonéz) kínálunk, és külön tálkákba a yakisoba, amihez Fujiharu mártogatóst adunk. A Fujiharu mártogatós nem más, mint egy tisztelgés tőlem a legnagyobb Japán tanítómnak, a 11. éve minden évben az Év Étterme díjat elnyerő Fujiharu Shokudónak és éttermének, ahol talán a legtöbbet tanultam az ételekről, ételkszítésről, főzésről Japánban.

Eddig még senki sem kérdezte meg, hogy ha kétféle mártogatós van az ételekhez, akkor mi az a harmadik edény a fényképen. Nos, az egy eredeti Japán teáscsésze (persze a tálaláshoz használt összes edény és tálca eredeti Japán), benne pedig valódi zöld tea van szervírozva. Igen. Az eredeti zöld tea így néz ki, nem úgy, mint azok a zöld teának hívott löttíyök, amiket itthon kapni lehet. Emlékeztek még az egyik tokyói éttermi kalandunkra, amikor szintén zöld teát kínáltak a nyers halak mellé? Ha nem, akkor itt egy fénykép róla, emlékzetetőnek. A kép jobb felső sarkában van az eredeti zöld tea...
img_20190320_1334387_1.jpgEgyszerű, gyors, mégis különleges ízvilágú egzotikus étel, amivel biztosan elvarázsolható mindenki, aki a magyar konyhát szereti, de kacérkodik a Japán ízvilággal is. 
dscn4241.JPGJó étvágyat!

Várunk Titeket nagyon a következő posztban is, üdv: Dóri és Gyuri.
Csatlakoztál már a Motoros konyhája facebook csoporthoz? Pedig érdemes! Olyan fényképeket láthatsz, amik  nincsenek fent a blogon. Csupán egyetlen LIKE a motoros konyhája oldalra, és máris részese lehetsz!

A posztokban szereplő képeket és videókat 4K UHD felbontású gépeken érdemes megnézni, mert úgy adják vissza az igazi élményt és a színeket! A videókat megtalálhatjátok a youtube-on (csupán a videó címére kell rákeresni, bár egyszerűbb, ha feliratkoztok a motoros konyhája csatornára).

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6716222602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása