Pirított csirkemell káposztás tésztával
2017. március 04. írta: motoroskonyhaja

Pirított csirkemell káposztás tésztával

A legtöbb ember szereti a káposztás tésztát és a pirított csirkemellet is. No de mindezt együtt? Igen! Finom, gazdag, hűs, fűszeres tejföllel, pirított hagymadarabokkal még ínycsiklandóbb az étel. Egyszerűen elkészíthető, laktató és nagyon-nagyon finom.

dscf3976.JPG

Pirított csirkemell káposztás tésztával, fűszeres tejföllel és pirított hagymával

Hozzávalók:
40 dkg száraztészta (mondjuk fodros nagykocka, de a legjobb, ha magunk készítjük)
20 dkg fejeskáposzta
1 szép csirkemell filé (kb. 80 dkg) csíkokra vágva
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál pirított hagyma
Bors

Elkészítése:
Egyszerű és gyors ez a recept (is). Tegyünk fel egy fazék vizet, alaposan sózzuk meg és várjunk addig, míg felforr. A csíkokra vágott káposztát dobjuk egy felforrósított, zsiradékkal megspriccelt edénybe. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan átkeverjük. 1 deci vizet öntünk alá, majd addig pirítjuk fedő alatt, míg meg nem puhul. Ne felejtsük el közben többször átkeverni. Mikor a tészta vize kellően zubog tegyük bele a tésztát. Amíg a káposzta pirul és a tészta fő, készítsük el a csirkemellet. Sózzuk a húst, és süssük ropogós pirosra minden oldalát. Mivel csíkokra volt vágva, ezért pár perc alatt megsül. Ha kész, tegyük félre és pihentessük.

Mindeközben simán összekeverhetjük a tejfölt az aprított (vagy reszelt) vöröshagymával és a fokhagymával, majd ezt is sózzuk.

Ha a tészta elkészült szűrjük le, és keverjük el a pirított káposztával, mintha csak káposztás tésztát készítenénk. Összekeverés után kóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk, majd porciózzuk négy részre.
Tegyünk mindegyik adagra a pirított csirkemellből, öntsük nyakon a fűszeres tejföllel, majd szórjuk meg a pirított hagymával. Ennyi, nem több, kész is vagyunk!

dscf3984.JPG

Nincs benne semmi faxni, vagy úri csavar mégis kerek, finom és nagyszerű íz az eredmény! A pirított hagyma ropogóssága, és a fűszeres tejföl lágysága olyan jól megdobja az egészet, hogy legszívesebben azonnal újra készíteném.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr812311629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.03.06. 11:51:18

Káposztás cvekkedlivel mindent meg lehet enni (csirkemell kivételével, mert az szerintem semmivel :) A fűszeres tejföl jól hangzik, legközelebb kipróbálom!

motoroskonyhaja 2017.03.06. 22:36:02

@Andrass9: Azaz nem szereted a csirkemellet :) Pedig egy igazi, háztáji, szabadtartású olyan szaftos, hogy megszólal :) A fűszeres tejföl pedig olyan egyszerű, mint a kapanyél, ellenben valóban jól harmonizál az étellel. Ja, és tetszett a marhaoldalas recepted :)
süti beállítások módosítása