A legtöbb ember szereti a káposztás tésztát és a pirított csirkemellet is. No de mindezt együtt? Igen! Finom, gazdag, hűs, fűszeres tejföllel, pirított hagymadarabokkal még ínycsiklandóbb az étel. Egyszerűen elkészíthető, laktató és nagyon-nagyon finom.
Pirított csirkemell káposztás tésztával, fűszeres tejföllel és pirított hagymával
Hozzávalók:
40 dkg száraztészta (mondjuk fodros nagykocka, de a legjobb, ha magunk készítjük)
20 dkg fejeskáposzta
1 szép csirkemell filé (kb. 80 dkg) csíkokra vágva
2 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál pirított hagyma
Bors
Só
Elkészítése:
Egyszerű és gyors ez a recept (is). Tegyünk fel egy fazék vizet, alaposan sózzuk meg és várjunk addig, míg felforr. A csíkokra vágott káposztát dobjuk egy felforrósított, zsiradékkal megspriccelt edénybe. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan átkeverjük. 1 deci vizet öntünk alá, majd addig pirítjuk fedő alatt, míg meg nem puhul. Ne felejtsük el közben többször átkeverni. Mikor a tészta vize kellően zubog tegyük bele a tésztát. Amíg a káposzta pirul és a tészta fő, készítsük el a csirkemellet. Sózzuk a húst, és süssük ropogós pirosra minden oldalát. Mivel csíkokra volt vágva, ezért pár perc alatt megsül. Ha kész, tegyük félre és pihentessük.
Mindeközben simán összekeverhetjük a tejfölt az aprított (vagy reszelt) vöröshagymával és a fokhagymával, majd ezt is sózzuk.
Ha a tészta elkészült szűrjük le, és keverjük el a pirított káposztával, mintha csak káposztás tésztát készítenénk. Összekeverés után kóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk, majd porciózzuk négy részre.
Tegyünk mindegyik adagra a pirított csirkemellből, öntsük nyakon a fűszeres tejföllel, majd szórjuk meg a pirított hagymával. Ennyi, nem több, kész is vagyunk!
Nincs benne semmi faxni, vagy úri csavar mégis kerek, finom és nagyszerű íz az eredmény! A pirított hagyma ropogóssága, és a fűszeres tejföl lágysága olyan jól megdobja az egészet, hogy legszívesebben azonnal újra készíteném.
Jó étvágyat!