A minap gyönyörű borjúcombra tettem szert. Kacérkodtam a gondolattal, hogy végre készítek egy igazi bécsi szeletet, azaz rántott húst (ahogy a Nagykönyvben meg van írva, és amiből az eredeti rántott hús készül), de aztán más lett belőle. Felkockáztam, és egy kis zöldborsóval, főtt krumplival, lilahagymával összerottyantva nagyszerű ebéd kerekedett belőle, amit friss, vegyes salátaágyon tálaltam...
Pirított borjúkockák salátaágyon
Hozzávalók:
60 dkg borjúcomb
40 dkg főtt krumpli
20 dkg zöldborsó
2 fej lilahagyma
3-4 dkg vaj
Bors
Só
Elkészítése:
Nagyon egyszerűen elkészíthető, csak semmi pánik! Fogjuk a gyönyörűen rózsaszín, zsenge borjúcombot,
majd kockázzuk fel falatnyi darabokra.
Sózzuk, majd tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat egy magasabb falú serpenyőben (lehet wokban is)
majd dobjuk bele a borjúkockákat.
Borsozzuk meg a húst, majd pirítsuk addig, míg a hús kifehéredik. Közben vágjuk félfőre a lilahagymát, és tegyük a piruló húshoz.
Keverjük alaposan át és pirítsuk együtt tovább az alkatrészeket.
Mikor a hús megpirult addigra majdnem meg is puhult, így zúdíthatjuk a finom zöldborsót is az ételhez.
A zöldborsónak csupán pár perc kell, hogy megpuhuljon. Kevergessük, ha kell kevés vizet adjunk hozzá, mert azt senki sem szeretné ha leégne az egész.
Mikor a zöldborsó is puha adjuk hozzá a darabolt főtt krumplit. Rottyantsuk át az egészet, majd húzzuk le a tűzről, mert elkészültünk.
Friss, vegyes salátaágyra halmozzuk a borjúhúsos, zöldborsós, krumplis ételt, és már ehetjük is. Nagyon finom, nagyon gyors, nagyon zsenge. Kell ennél több, egy borongós őszi napon?
Jó étvágyat!