Kánikulai paradicsomleves - Kínából
2013. augusztus 03. írta: motoroskonyhaja

Kánikulai paradicsomleves - Kínából

Kánikula. Mindenki ezerrel írja/mondja, hogy most frisset, zöldségeset, egyszerűt és könnyűt kell enni. Dobálóznak a kifejezésekkel: Gazpacho, Minestrone, Tarator. Csak ez az igazi, ez a finom ebben a hatalmas melegben! Mert milyen jók, frissek, ressek, és a mediterrán konyha csodái. Na jah. De csak ennyiből állna a világ? Egy frászt! Van rengeteg más, kánikula idejére való leves a világ minden térségéből! Emlékeztek még a japán uborka levesre? Amit japánban kizárólag a nagy melegben esznek - tűzforrón? És most egy újabb gyöngyszemet mutatok Kínából! A poén az, hogy SEMMI, de semmi különleges hozzávalóra nem lesz szükségünk, minden ott van a kamránkban! Figyeljetek csak:

pari01.JPG

Tojásos paradicsomleves kínából

Hozzávalók:
2 szem érett paradicsom
1 doboz (400 ml) hámozott, darabos paradicsomkonzerv (mert ilyen melegben jó dolog lustának lenni - emellett ez a fajta pari nagyon édes is)
2 újhagyma
4 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 evőkanálnyi finomra vágott metélőhagyma
bors

Elkészítése:
Egy nagyobb fazékban zsiradékot hevítünk (legyen mondjuk olaj). Beleöntjük a konzerv paradicsomot. Hadd élvezkedjen, hadd forrósodjon. Addig a két friss paradicsomot durvára daraboljuk, majd őket is a forró ételhez tesszük. Amikor az egész újra felforrt hozzáöntünk 1 liter vizet. Most tesszük bele a zúzott fokhagymát és a finomra szeletelt újhagyma fehérjét. Sózzuk, borsozzuk. Amíg rotyog a lé a tojásokat felverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd vékony, tényleg vékony sugárban a leveshez adjuk, miközben folyamatosan kevergetjük.

par02.JPG

Amint a tojás elfogyott a levest rögtön lehúzzuk a tűzről, mert elkészültünk vele! Tudom, a tojás keverése nagy erőket kívánt, vezessük tehát a feszültséget le egy hűs rozéval. Ugye, hogy most már jobb? Akkor végre tegyük hozzá az újhagyma finomra vágott zöldjét is. Nem, már nem kell főzni, hiszen ez a leves üde, zöld, friss!

par03.JPG

Merjük tálba, és szórjuk meg az aprított snidlinggel. Tényleg friss. Még forrón is. Üde. Egészséges. Könnyű! Rusztikus, mert minek passzíroznánk, és minek hűtenénk 12 órára? Felesleges! Gyerünk, faljuk fel az egészet! Hinnétek, hogy ez kínai? Pedig az! És ugye mennyire jó!? ;) Ha nem akarjuk forrón enni nem is kell: jéghidegen is nagyon finom. Kell ennél több?

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr285443848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2013.08.05. 10:25:10

Jól megadtad a gazpacho és minestrone hívőknek :-))

De tényleg finom lehet - és jól is néz ki. Főzz, alkoss, gyarapíts ! :-D

motoroskonyhaja 2013.08.07. 09:12:53

@Húsimádó: Ééééén? Én csupán leírtam azt, hogy van más alternatíva is ;) Az utolsó mondat halálos!!!! :D
süti beállítások módosítása