Szabadtéri csirkecurry kezdőknek
2013. május 07. írta: motoroskonyhaja

Szabadtéri csirkecurry kezdőknek

Sokan gondolkodnak egy-egy egzotikusabb étel elkészítésén, de aztán lemondóan legyintenek: áááá, ez nekem úgysem sikerül. Odaég, nyers marad, kiszárítom stb. Nos, nekik mutatok egy egyszerű, mégis egzotikus szabadtéri ételt!

curry02.JPG

Joghurtos csirkecurry szabadtéren - kezdőknek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
3 evőkanál currypor (bátrabbak a Madras curry porral is kezdhetik, akik még bizonytalanok vegyenek Tandoori Masala-t)
1 jó nagy fej vöröshagyma
2 pohár natúr joghurt (a legegyszerűbb is jó, csak joghurt legyen ráírva és ne joghurt-jellegű készítmény)
frissen őrölt bors
4 gerezd zúzott fokhagyma

2 evőkanál olaj
1 evőkanál gyömbérpor (ha van otthon)
1 mokkáskanál chilipor (ha van otthon - Erős Pistát elfelejteni, nem sót akarunk enni!!!)

Elkészítése:
Ahogy az alapanyagokból látható -és mivel direkt kezdőknek írom a recit- nem kell magunknak bajlódni a curry készítésével. A fent felsorolt dolgok egy normál supermarketben megkaphatók (igen, még itt vidéken, Ajkán is).

A lényeg: a csirkemell filéket kockázzuk falatnyi darabokra. Ez eddig egyszerű, ugye? ;) Egy tálba szórjuk és öntsük bele az összes többi hozzávalót, majd az egészet zuttyantsuk a darabolt húsra. Ez is egyszerű. Alaposan keverjük át. Fedjük le, dugjuk a hűtőbe. Másnap fogjuk felhasználni. Másnapra a szaft és fűszerek nagy részét a csirke magába szívja, nagyszerű ízt adva a húsnak.

A felhasználás napján egyszerűen öntsük egy egyszer használatos fémtálcára (bármelyik supermarketben megvehető), és azt helyezzük a forró grillrácsra.

curry01.JPG

Így a grillrácsot sem kell tisztítani, és még kavargatni is tudjuk a kaját. A forró grillre helyezett tálcán, néha-néha
kavargatva maximum 20-25 perc alatt elkészül. Ha nem lennénk biztosak abban, hogy a hús puha egyszerűen kóstoljunk meg egy darabot. Ekkor pl. azt is ellenőrizhetjük, hogy elég sós-e. 

Tálaláskor szórjuk meg -ha akarjuk- finomra vágott újhagyma zöldjével. Krémes, szaftos, puha étel, amit bármikor bárki képes elkészíteni. Különleges, fűszeres, a kezdők is nagy sikert fognak aratni vele. Sima kenyérrel, vagy a maradék helyen pirított, aztán vajjal, fokhagymával ízesített kenyérrel is nagyszerű. Persze rizzsel is csodás!

Mi pl. egy szimpla kiránduláson készítettük ezt a múlt héten. Egy Picnic-grill nevezetű egyszer használatos cuccot vittünk magunkkal (benne van a brikett és a gyújtós is egy normál méretű tálcában, ami felül rácsozott). Nem most kell megvenni, mert most 700-800 Ft-ért adják, hiszen szezon van. Szeptembertől-októbertől érdemes körbenézni a Tescoban, azok vannak olyan kedvesek, hogy olyankor 150 Ft-ért adják :) Ebben az időben mi 4-5 db-ot szoktunk venni, ami a következő év ad-hoc jellegű kirándulásait kielégíti.

Most az Ajka-Padragkút feletti érdőben voltunk kirándulni, gyönyörű erdő, semmi turista, jó levegő, csend

pad01.JPG

Nincs motoros fűrész hang, nincsenek ricsajozó "kirándulók", nincs quad és hasonló, csak a természet.

pad02.JPG

Gyönyőrű, pihenésre hívó, szűrt napfénnyel átitatott tisztások,

pad03.JPG

vagy olyan sziklaképződmények, ami mellett illik kicsit megállni.

pad04.JPG

És ahol még Szutyi -a legszebb Boston Terrier- is szívesen pózolt, mint a mi derék erdei védelmezőnk.

pad05.JPG

Hát csoda, ha imádunk kirándulni, sátrazni, szabad levegőn lenni minden egyes pillanatban, amikor nem motorozunk és nem főzünk? ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1005286830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása