Fűszeres halpogácsa paradicsom salsával
2020. július 15. írta: motoroskonyhaja

Fűszeres halpogácsa paradicsom salsával

Nyár van, nyár! Végre jó az idő, így jöhetnek a könnyedebb, egyszerű, de mégis pikánsabb fogások. Imádjuk a halat, és most egy finom halpogácsára esett a választásunk. Persze van már fent a blogon halpogácsa receptünk (ITT lehet elolvasni) , de most egy ennél jóval egyszerűbb és gyorsabb ételt szeretnénk bemutatni.
dscn3823.JPGFűszeres halpogácsa paradicsom salsával
Hozzávalók:
30 dkg tőkehalfilé
10 dkg füstölt lazac
15-20 dkg főtt krumpli (oké, burgonya)
2 szál újhagyma
1 friss piros chili
1/2 citrom
1 teáskanál (igen-igen!) rákpaszta
1 mokkáskanál római kömény
Vaj
Kevés borsos liszt
Bors


A paradicsom salsához
6 szép, érett paradicsom
2 szál újhagyma
Chilipehely
Olívaolaj
Bors


Elkészítése:
Először készítsük el a paradicsom salsát. Semmi extra, nem kell parázni! Fogjuk a paradicsomokat, majd szeleteljük fel. Jó hozzá a sima koktélparadicsom is négybe vágva, de a legjobb a húsos Lucullus. Adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát, csurgassuk rá a fél citrom levét (a citrom kicsit megbontja a paradicsomot, de még ropogós marad), sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg gazdagon olívaolajjal. Keverjük alaposan össze, majd tegyük félre, hogy össze tudjanak érni az ízek. Most jöhet a halpogácsa.
A halakat vágjuk apró darabokra. Keverjük hozzá a szeletelt újhagymát, a főtt, majd áttört burgonyát (ezzel vigyázzunk, nem biztos, hogy az összes kell!). A krumpli fogja összetartani a halpogácsát. Mehet bele a rákpaszta, ami irgalmatlan jó, plusz intenzív ízt ad neki, akár a római kömény, citrom és a piros chili. Sózzuk, borsozzuk, dolgozzuk össze rendesen, hogy minden alkatrészből mindenhová jusson.
dscn3807.JPGHa kellően összegyúrtuk labdákat, vagy gombócokat formázunk belőlük, amit kissé kilapítunk, így megkapjuk a pogácsa formákat. Ezeket a pogácsákat kevés borsos lisztbe forgatjuk (ügyeljünk arra, hogy a liszt mindenhol bevonja a pogácsákat, mert így bent marad a nedvesség, és szaftosak lesznek, másrészt pedig ropogós lesz a külsejük), majd mehetnek a jó forró vajas olajba sülni. A vajas olaj mennyisége ne legyen több, mint ami maximum harmadig ellepi a halpogácsákat. A vajtól megint csak kapnak egy plusz ropogósságot, ami nem árt egy ilyen finomságnál ;) Oldalanként elég nekik 2-2 perc, és el is készültünk velük. Szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges vajas olaj eltávozzon, majd jöhet a tálalás.
Egyszerűen tegyünk egy tányérra a paradicsom salsából (bevallom én ilyenkor még teszek rá kevés Tabasco Chipotlét) majd jöhetnek a pogácsák, ami mellé rakjunk pár cikkekre vágott citromot. Én pirított fokhagymás kenyérrel tálaltam, eszméletlen jó tunkolni vele a leveket. Ennyi, nem több.
dscn3822.JPGKívül ropogós, belül szaftos, kényeztető, könnyű ételt kapunk, amit akár ebédre, akár vacsorára is fogyaszthatunk ebben a nyári melegben.

Jó étvágyat!

Várunk Titeket nagyon a következő posztban is, üdv: Dóri és Gyuri.
Csatlakoztál már a Motoros konyhája facebook csoporthoz? Pedig érdemes! Olyan fényképeket láthatsz, ami nincs fent a blogon. Csupán egyetlen LIKE a motoros konyhája oldalra, és máris részese lehetsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9116007070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása