Azori szigetek - Sao Miguel 5.
2019. december 26. írta: motoroskonyhaja

Azori szigetek - Sao Miguel 5.

Ferraria: azaz irány a Hold

Ferraria és Mosteiros a sziget legnyugatibb csücske, ahol olyan érzése van az egyszeri motorosnak, mintha csak a Holdon járna. Nnnnnna, most oda látogattunk el, persze kisebb kitérőkkel, hiszen ezen a szigeten nem lehet megtenni 10 métert sem anélkül, hogy valami csodába ne botlanánk....
img_20190207_1620446.jpgReggel berregésre ébredtünk. Mi ez a hang? Kiúszott Némó kapitány a Nautilusszal az óceánból?  Vagy itt forgatják a legújabb Star Warst (ami annyira ratyi, hogy nem ajánljuk senkinek sem, hogy akár 10 Forintot fizessen érte és megnézze)? Egyik sem. Kinéztünk a teraszról, aztán már tudtuk:
dscn0429_2.JPGA kedves azoriak ezzel a kis kocsival -szó szerint- átfésülik a partot, és kiszitálják az esetleges szemetet (csikkeket, üvegeket, dobozokat, miegymást) a homokból. Plusz el is simítják, és a parti homok a művelet után tökéletesen sima lesz (ahogy a kép alsó részén látni is lehet).
dscn0428_2.JPGNo de semmi gond, legalább több időnk jut a mai programokra. Mert természetesen erre a napra is gazdagon beterveztünk egy rahedli látnivalót.

Irány Ferraria - persze egy kis kerülővel
Februárban nagyon tetszett a Lagoa de Fogo, ezért úgy döntöttünk most is ellátogatunk ehhez a tóhoz. Szegény Dobbynkat rendesen dobálta a szél, miközben 360 fokos panorámát készített, de ezt nézzétek el nekünk (ahogy a balfasz videóinkat is, de hát mi ennyire vagyunk csak képesek, illetve ennyire nem ismerjük a videóvágónkat :)A szél és a felhők ellenére annyira csábító volt a hely, hogy lesétáltunk a félszigetre, és azt is megcsodáltuk. Persze, mi az a pár óra plusz, amit itt eltöltöttünk, pedig még rengeteg látnivalót beterveztünk a mai napba :)

És nem csak beterveztünk, hanem meg is látogattunk!

Cascata do Salto do Cabrito - avagy az egyik gyönyörű vízesés, csak onnan fel is kell majd jönni....
Ferraria felé kihagyhatatlan ez a vízesés, ami valóban csodálatos. Egyetlen bökkenő van csak vele, mégpedig az hogy le kell hozzá menni... Ez persze nem jelenthetne gondot egy átlagos vízesésnél, de itt, Sao Miguelen ez sem egyszerű...
dscn0456_2.JPGdscn0461_2.JPGDe mit nekünk ez a 30 fokos lejtő, persze lefelé minden sokkal egyszerűbb :)
Az út -és a lejtmenet- persze megéri a sétát, hiszen olyan virágokat és növényeket lehet látni, hogy csak bámulunk,
dscn0451_2.JPGde a visszafele útról viszont inkább nem nyilatkoznánk :)
Ám amikor az úton végigmenve, majd a göröngyös sziklákon átmászva a vízesést megpillantjuk minden szavunk eláll.
dscn0468_2.JPGDóri volt annyira bátor, és bement a vízesés előtti tóba, és a köveken egyensúlyozott. Ehhez képest egészen nyugodtnak tűnt, amikor lefotóztam :)
dscn0475_2.JPGA vízesés annyira békés- és annyira nyugodt volt, hogy legszívesebben mindketten egy-egy fűszálat rágcsálva leheveredtünk volna a partjára (persze csak akkor, ha nem sziklákkal lett volna tele).


Ferraria - azaz irány a Hold!
Ferraria felé autózva már éreztük azt a bizsergést amit februárban is. Olyan ez a táj, mintha tényleg a Holdon járnánk. És hogyan lehet eljutni a sziget legnyugatibb csücskébe, na hogyan? Hát persze, hogy egy irgalmatlan meredek lejtőn keresztül... De legalább most nem gyalog mentünk le, hanem autóval.

Az egész szigeten itt látható és tapasztalható meg a legjobban az, hogy egy vulkanius tevékenység révén jött létre  A megdermedt lávamaradékok sziklákat képeznek, amit az itt tomboló óceán ereje napról-napra rombol. És az óceán itt valóban félelmetes, valóban tombol. Olyan erővel csapódik a víz a sziklákhoz, hogy beleborzong az ember. Bármerre is néz csak a nagy semmit látja, -a vizet végtelen-végig- és közben hallja és szó szerint érzi azt az irgalmatlanul hatalmas erőt, amivel a víz a földnek csapódik. Valóban félelmetes mind a látvány, mind az óceán ereje. Egy pillanatra tényleg úgy érzi az egyszeri motoros, mintha nem is a Földön járna, hanem valahol a világűrben. Mert a látvány és a hang egyaránt földöntúli...
Persze ezekért a képekért és videókért mi is rendesen megszenvedtünk, de ez legyen a legkevesebb :)
img_20190207_1609277_2.jpgimg_20190207_1622550_2.jpgFerrariából Mosteirosba mentünk tovább, de ez már a következő történet. Ahogy Furnas is, ami a másodlagos vulkáni tevékenységéről (és annak eszméletlen szagáról) híres. Tartsatok velünk legközelebb is, ígérjük a bejegyzéshez nem csatolunk szagmintát :)

Várunk Titeket nagyon a következő posztban is, üdv: Dóri és Gyuri.
Csatlakoztál már a Motoros konyhája facebook csoporthoz? Pedig érdemes!



A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9215366168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása