Egyszerű avókádós-garnélás csirkemell
2017. július 16. írta: motoroskonyhaja

Egyszerű avókádós-garnélás csirkemell

A vasárnap aktív lustálkodással telt, de azért az egyszeri Motoros is szeretett volna valami finomat enni ebédre. Mi sem volt kézenfekvőbb, minthogy valami friss, nyári, gyors, és könnyed ebédet készítsek. Úgy érzem sikerült.
Körbenéztem a hűtőben-fagyasztóban-konyhában. Találtam bennük több érett avokádót, Tomi barátom szabadtartású csirkemellét, királygarnélát, zöld ceruzababot, kápia paprikát, újhagymát, rákpasztát, és rukkolát a többi között. Ilyen melegben kell a rollereseknek a nehéz, zsíros kaja, így ezek mellett döntöttem. Nem bántam meg!

dscf6022.JPGEgyszerű avokádós csirkemell

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
40 dkg zöld ceruzabab (az ALDI-ban lehet kapni BIO ceruzababot)
2 dl száraz fehérbor
2 szép, érett avokádó (azaz BARNA)
20 dkg garnéla (én királygarnélát használtam hozzá)
1 szép Kápia paprika
1 szép BIO citrom
2 szál dundi újhagyma
1 teáskanál rákpaszta vagy rákvaj
1 mokkáskanál chilipehely
Tabasco Chiptole
Bors
Só 
Friss rukkola (azaz borsmustár)

Elkészítése:
Először a nyers garnélákat kell megpirítani. Minimális forró zsiradékban ez nem több, mint egyetlen perc.

dscf5985.JPGAmíg szürkéből rózsaszínre változnak úgy repül az idő, hogy egy normális fröccsöt sem tud bekeverni az ember, ezért inkább sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg kevés citromlével őkelméket.

dscf5988.JPGAhogy a rákok rózsaszínűek lettek (maximum 1 perc!) azonnal vegyük ki őket, és tegyük félre. Dobjuk a megmaradt zsiradékba a rákpasztát, majd kevergessük addig, míg elolvad.

dscf5990.JPG

 Ahogy olvad zuttyantsuk hozzá a csíkozott, sózott csirkemellfilét.

dscf5992.JPGPirítsuk addig, míg kifehéredik,

dscf5995.JPGmajd adjuk hozzá a csíkozott újhagymát és kápia paprikát.

dscf5997.JPGKavarjunk egyet rajta, majd jöhet az aprított, érett avokádó is, amit előzőleg bőségesen meglocsoltunk citromlével.
dscf5999.JPGEzzel is átkeverjük, majd csöpögtessük meg a Tabasco Chipotlével és szórjuk mag a chilivel.

dscf6003.JPGNagyon finom illatok kezdik betölteni a konyhát! Tegyük az egészhez a kb. 2 dl száraz fehérbort, majd vegyük vissza a hőt és fedjük le az edényt.
További 5 perc rotyogás után az avokádó krémesen feloldódik a fehérborban, és így fog kinézni az étel.
dscf6005.JPGMost mehet az egészhez az időközben kifőtt zöld ceruzabab,
dscf6007.JPGés az idáig pihentetett királygarnéla is.
dscf6009.JPGMár semmit sem főzünk, csak lehúzzuk az ételt a tűzről, meglocsoljuk a maradék citrommal, átkeverjük és már tálalhatjuk is. Porciózzuk, majd megszórjuk rukkolával gazdagon. Ennyi az egész.
dscf6021.JPG

 Friss, ress, üde és színpompás, amellett persze, hogy nagyon finom. A nyár derekán, vasárnapi ebédként kívánhatnánk finomabbat, egészségesebbet, gyorsabbat, egyszerűbbet? Úgy gondolom nem.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4412668331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EsGyé 2017.07.17. 10:20:32

Ugyan igy pont eleg lenne nekem, de koltseghatekonysagi szempontbol milyen koretet tennel melle? En pl kuszkusszal tomegnovelnem.

motoroskonyhaja 2017.07.17. 19:07:57

@EsGyé: A köret a zöldbab volt. Úgy képzeld el, mintha rizst, vagy kuszkuszt kevernél hozzá. A zöldbabnak igen magas a rosttartalma, és imádom az ízét, ezért esett rá a választás. Kuszkusszal és rizzsel is biztos finom, de most valóban egyszerű, könnyű fogást szerettem volna készíteni.
süti beállítások módosítása