Pizzatáskák tojásos lecsóval
2014. március 14. írta: motoroskonyhaja

Pizzatáskák tojásos lecsóval

A legtöbb ember szereti a pizzát (én is), de sokszor valami újdonságra vágyna. Persze a pizzériák feltalálták a pizzatekercseket, ahol a maradék tésztát kevés szósszal megitatva -és így megsütve- mártogatós öntetekkel viszik házhoz. De mi lenne, ha szendvics méretűre szabnánk a tésztát és azt töltenénk meg amolyan calzone módra olyan töltelékkel, amilyet éppen megkívánunk? Elárulom: garantált siker!
Egy csodásan dagadó pizzatésztába bújtatott töltelék, kenyérszelet méretben garantáltan odatesz akár egy Forma 1 közvetítés alatt (finom sörrel), de jó alap vendégvárónak is, ha előre gondolkodunk picit! A töltelékhez pedig csak a fantáziánk szab határt....

p01_1.JPG

Most nézem csak a blog írása közben, hogy Index bátyónk rendesen megújult. Hurrá, így legalább nagyobb teret kaphatunk mi, bloggerek arra hogy kiteljesedjünk, ráadásul egy oldalon lehetünk az összes többi hírrel!

Pizzatáskák tojásos lecsóval, tőkehalmájjal, sajtkrémes alappal

Hozzávalók:
1 adag pizzatészta (én ÍGY KÉSZÍTEM a tésztát, kb. 10 perc munkával jár)
1 üveg eltett lecsó (nos, ezt pedig ÍGY TESZEM EL)
1 doboz tőkehalmáj (jelenleg akciós a Coopban 299 Ft-ért)
2-3 dkg kenyérszalonna (az a snassz mezei amit ócsóért adnak, de simán csak füstölt, nincs főzve)
10 dkg vörös cheddar (vagy bármilyen aromásabb félkemény vagy kemény sajt)
1 db sajtkrém (sajtkrémet válasszunk, ne jellegű készítményt, kb 150 Ft)
1 tojás (tanyasi a legjobb, én kizárólag ilyet használok, és még így is olcsóbb, mint a bolti társai)
0,5 dl tejföl vagy habtejszín (minimum 30% zsírtartalommal)
bors


Elkészítése:
A lecsót öntsük egy tálba, majd keverjük bele a megpirított kenyérszalonnát és a tojást. Elég bizarr lesz a látvány, de ne hátráljunk meg tőle! A szalonna pirított zsírjába (azaz a lábosba) öntsük bele a lecsót, keverjük el, majd azonnal kapcsoljuk le a hőt. Így szépen el fog párologni a maradék lé is a raguból, normális tölteléket fogunk majd kapni.

p02.JPG

Fogjuk a pizzatésztát és szedjük 4 darabra, eddig talán nem olyan nehéz, ugye? :)

p04.JPG

A darabokat egyenként nyújtsuk kör alakúra, majd kenjük meg a sajtkrémes tejszínnel (vagy tejföllel) - amiket előzőleg alaposan összekevertünk. Erre mehet rá minden amit kívánunk (oregánó, fokhagyma, stb). Kapcsoljuk be a sütőt a legmagasabb fokozatra. Adagoljuk a lecsós ragut (ügyelve, hogy 4 tésztánk van!) a pizzára. Szórjuk meg a reszelt cheddarral (még mindig ügyeljünk, hogy 4 tésztánk van), majd tegyünk rá a tőkehalmájból is (itt már nem is írom le, hogy 4 résszel kell számolnunk). Én még tettem rá újhagymát is.

p05.JPG

Sózzuk, borsozzuk, majd egyszerűen hajtsuk félbe a tésztát. Amikor félbehajtottuk nyomkodjuk le a szélét, hogy jól összeragadjon. A tetejét átkenhetjük sima vízzel is, de kenhetünk rá ketchupot, vagy a tőkehalmáj maradék olajával is kényeztethetjük. A lényeg, hogy utána szórjuk meg sajttal.

p08.JPG

Villával vagy hústűvel szúrjunk pár lyukat a tésztára, hogy a gőz megfelelően eltávozhasson. Most már mehet mindegyik remek a sütőpapírral kibélelt tepsire.

Toljuk be a sütőbe a tepsit, és süssük maximum 6-8 percig. Vegyük ki és várjuk meg, míg ehetőre hűl. Utána már semmi dolgunk nem lesz azon kívül, hogy felfaljuk ezt a finomságot.

p010.JPG

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr335860052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2014.03.15. 06:57:48

Ha hozzád kalandozik az ember, akkor mindig jó ötletekez talál. Most is így volt, mert mi is sokszor készítünk pizzát, de ez a változat nem jutott eszembe. Majd ellopom, köszi :-)

motoroskonyhaja 2014.03.17. 13:37:37

@Húsimádó: Örlülök, hogy így gondolod! Ez a kaja egyszerű és -akár egy papírzacskóba csomagolva- megjárja egy-egy közvetítés alatt úgy, hogy nem lesz zsíros az ember keze, mégis finomat tud enni :)
süti beállítások módosítása