Végre itt egy jó forró hétvége! Ilyenkor sokan nem szeretnek a konyhában hosszú ideig bíbelődni, hiszen ott még melegebb van. Ráadásul inkább valami egyszerűbbet készítenének, ami azért elég laktató ahhoz, hogy kitartson az energia. Nekik ajánlom az alábbi finomságot:
Csicseriborsó-krémleves
Hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó (a száraz a jó!)
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dkg zeller (vagy 1 zellerszár)
1 sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
1 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított)
4 gerezd fokhagyma
kevészöldpetrezselyem
só
bors
olivaolaj
Elkészítése:
Az elkészítés előtti napon áztassuk a csicseriborsót hideg vízbe. Legalább 12 órát fürödjenek benne! Az elkészítés napján öntsük le a vizet a csicseriről és öntsük egy fazékba. Dobjuk hozzá a durván darabolt vöröshagymát, répát, petrezselyemgyökeret, paradicsomot fokhagymát. Azaz a són, borson és olivaolajon kívül mindent, akár egy húslevesnél :) Engedjük fel vízzel, vagy húslevessel.
Most gyorsan húzzunk ki a konyhából napozni, vagy hűsölni, és csak 2 óra múlva menjünk vissza. Kóstoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy botmixerrel pépesítjük, és már tálalhatjuk is kevés olivaolajjal meglocsolva a tetején, pirítós kenyér mellé. Ha gazdagítani szeretnénk 1 dl tejfölt adjunk hozzá pépesítés előtt. Egyszerű, finom.
Jó étvágyat!
A nagy meleg elől mi is legurulunk a balatonpartra a barátainkhoz, a kocsiban már ott a bogrács. Szépen indul ez a hétvége is:)