Lassan sült marharagu csillagánizzsal
2020. június 26. írta: motoroskonyhaja

Lassan sült marharagu csillagánizzsal

A napokban gyönyörű marhalábszárra tettem szert, és már a megvételekor kigondoltam milyen ételt készítek belőle. Nem, nem pörköltet és nem is gulyást! Szerettem volna olyan finomságot, amivel nincs sok munka, majdhogynem magától ekészül, a végeredmény mégis puha, szaftos és ízletes. Persze azért nem…

Sörös-mézes francia csülök
2020. május 16. írta: motoroskonyhaja

Sörös-mézes francia csülök

karamellizált hagymás pecsenyepürével, chipotlés salátával

Francia csülök. Ugye milyen elegánsan hangzik? Pedig semmi extra, francia csülöknek azt az első csülköt hívják, amihez egy pici, csontos körömrész is tartozik (nem, nem a köröm, csak a csontok egy része!). Mivel ez itthon nem nagyon ismert (ahogy a netet böngésztem párolják, pörköltnek készítik,…

Currys-káposztás salátafőzelék
2020. május 09. írta: motoroskonyhaja

Currys-káposztás salátafőzelék

hízott libamellel és fűszeres édesburgonyával

Salátafőzelék! Brrrr..... Régebben erről az jutott eszembe, mint a finomfőzelékről: az még oké is,  hogy a hideg kiráz már a neve hallatán, de hogy csak erőszakkal lehetne engem ilyennel megetetni, az tuti. Ma már tudom, hogy ez is olyan, mint a hal szeretete: a minőségi alapanyagok mellett tudni…

süti beállítások módosítása
Mobil