Imádott hétköznapok
2013. június 10. írta: motoroskonyhaja

Imádott hétköznapok

Érdekes, sokan utálják a hét elejét, sok olyan posztot olvastam, hogy "jaj, holnap hétfő", stb. És ez miért baj? Az élet úgy teljes, ha minden egyes napot boldogan élhetünk meg együtt. És akkor ne számítson már, hogy hétfő van, vagy szombat. Élünk. Együtt. Boldogan. Ki nem szarja le, hogy milyen napot írunk?! Hiszen minden nap különleges lehet - ha mi is valóban így gondoljuk. És miért ne gondolnánk így nap mint nap? Ugye? ;)

laz02.JPG

Roston sült vadlazac szardellás-citromos vajszósszal, gőzölt spárgával és chilis lencsepürével

Hozzávalók:
2 szelet vadlazac
10 dkg vaj (NEM margarin)
1 citrom leve
2 gerezd zúzott fokhagyma
bors
2 szardellafilé (ha nincs otthon jó a szardellapaszta is, bár az sokkal sósabb...)
50 dkg zöld spárga

chili ízlés szerint (azaz sok :) 

Elkészítése:
A spárgák végét levágjuk (a zöldet nem kell pucolni), majd egy gőzölőbe tesszük 20 percre. Ha nincs gőzölő dobjuk lobogó vízbe, és főzzük 10 percig. A vajat addig melegítsük át mikróban (20 mp), majd facsarjuk rá a citromot, tegyük bele a zúzott fokhagymát és a szétnyomkodott szardella filét. Keverjük alaposan el, majd tegyük félre. Melegítsünk egy serpenyőt a lazacnak (NE tenyésztettet használjunk, a tenyésztett húsa jóval zsírosabb, a vadé tömörebb - és nem szemetet zabáltattak velük életükben). A halfiléket dörzsöljük be sóval, borssal, majd oldalanként max 2 percig süssük. Vegyük ki, tartsuk melegen. Tálaláskor a spárgát tegyük tányérra, locsoljuk meg a szardellás vajszósszal, és tegyük mellé a halfiléket. Mi még megspékeltük házi készítésű chilis lencsepürével is. Egyszerű, gyors, egészséges, finom. Persze ennyiért Uncle benst is lehet készíteni, de érdemes...? ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr325354709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása