Nem, nem a jó öreg van Damme mutatványára gondoltam, hanem egyszerűen egy finom, gyorsan elkészíthető ételre, ami nem is olyan drága, mint hinnénk. Sokat papolnak mostanság az idény-slágernek számító spárgáról, lássuk hát én mit is dobtam össze belőle, mindössze 10 perc alatt:
Zöldspárga ropogós baconnel parmezán mártásban
Hozzávalók:
2 csomag zöld spárga
12 szelet bacon (sima füstölt, a főtt-füstölt itt nem játszik!)
1 dl csirkehúsleves
5 dkg parmezán
0,5 dl tejföl
só
bors
Elkészítése:
A spárgák alsó 3-4 centijét levágjuk, majd egy liter vízbe dobjuk. Felforraljuk. Amíg hevül a víz forrósítunk egy serpenyőt. Ebben kisütjük a bacon szeleteket szép ropogósra. Addigra a víz is felforr. A forró vízbe dobjuk a spárgákat (abba, amiben már fő a spárgák alja), sózzuk, borsozzuk. A sült bacont tálra tesszük és melegen tartjuk. Visszamaradt zsírjába öntjük a csirkehúslevest, pillanatok alatt fel fog forrni. Ekkor belereszeljük a parmezánt, és ahogy elolvad le is húzzuk a tűzről. Most keverjük bele a tejfölt. Kóstoljuk, ha kell sózzuk. Mostanra kb. 5 perce forr a spárga. Szedjük ki (a spárga alsó részeit hagyjuk a lében, pompás ízű levest fogunk kapni belőle 15 perc múlva. Tésztával dúsítva nagyon finom lesz!) Jöhet a tálalás: a spárgákat tányérra tesszük, rákanalazzuk a mártást, és ropogós baconnel koronázzuk.
Egyszerű, gyors, finom, egészséges. Kell ennél több? ;)
Jó étvágyat!