Joghurtos-rukkolás spárgafőzelék
2021. március 19. írta: motoroskonyhaja

Joghurtos-rukkolás spárgafőzelék

citrommal, füstölt paprikával

Végre újra itt a medvehagyma-szezon! Valóban (mi is megyünk szedni holnap), de mivel most a legtöbb poszt medvehagymás lesz a neten (a legcukibbak azok, akik ebbe-abba sütik-főzik...) ezért mi most nem ilyet készítünk, hanem egy másik nagyon finom és ínyenc zöldséget: a spárgát készítjük el. Ahogy a medvehagymának, úgy a spárgának is előbb jött el a szezonja idén, így mi is felmarkoltunk egy csomaggal, aztán irány a főzés! Persze nem álltunk meg egy "sima" főzeléknél, mert mellé saját készítésű, kefires-parajos bagettet is készítettünk, mert csak, és mert egyszerű ;)
dscn5352.JPGJoghurtos-rukkolás spárgafőzelék citrommal, füstölt paprikával

Hozzávalók 2 személyre:
1 csomag (50 dkg) friss spárga - még csak a fehér mutatja magát a boltokban, a zöldre várni kell
1 liter tyúkhúsleves-alaplé (mi ÍGY KÉSZÍTJÜK el az alaplevet) 
1 pohár (175 gr) natúr joghurt
6-8 dkg rukkola
1 kisebb fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 facsarás (bio) citrom
3 teáskanál zsiradék (mi kisült csirke visszamaradt zsiradékát használtuk hozzá)
1 teáskanál vaj
1 teáskanál füstölt paprika
Bors


Elkészítése:
Ez is egyszerű, no para! Fogjuk a spárgákat, levágjuk a fásabb végüket (amit aztán le is fagyasztunk, mert jó lesz különböző levesekbe). megpucoljuk, és falatnyi darabokra aprítjuk, a sípokat külön tesszük.
dscn5306.JPGEgy magasabb falú serpenyőbe tesszük a zsiradékot, a félfőre vágott hagymát és a vajat.
dscn5308.JPGAmint a zsiradék a hagymával kezd felforrósodni
dscn5310.JPGmehet az edénybe a darabolt spárga, a sípok kivételével.
dscn5317.JPGFelöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi, majd alaposan megborsozzuk az ételt:
dscn5324.JPGMost jöhet a rukkola,
dscn5325.JPGés egy facsarásnyi (bio) citrom. Jöhetnek az ételbe a sípok is, hiszen már csak pár perc van hátra a gigantikus, 8-10 perces főzésből...
dscn5327.JPGKavarunk egyet rajta, hadd rotyogjon, addig elkészítjük a sűrítést. A joghurtot összekeverjük a liszttel és a füstölt paprikával,
dscn5331.JPGmajd meglocsoljuk a spárga főzőlevével (azaz az alaplével, így meg is lesz a hőkiegyenlítés, ergo nem fog összecsomósodni a sűrítés). Ezzel a keverékkel sűrítjük be a főzeléket, összerottyantjuk, és már csak a tálalás marad hátra. 
dscn5332.JPGMi most saját készítésű, kefires-parajos bagettet adtuk az asztalra, a receptünk teljesen ugyanaz, mint ami ITT olvasható, azzal a különbséggel, hogy tettünk a tésztához friss leveles parajt, kapros olívaolajat és aludttej helyett kefirrel gazdagítottuk, és ehhez is adtunk egy kevés füstölt paprikát. Jah, és buci-forma helyett most bagett alakúra készítettük a megkelt tésztát ;) 
dscn5299.JPGdscn5303.JPGdscn5305.JPGSzerintünk szobahőmérsékleten a legfinomabb, pikáns, krémes, eteti magát. A szaftját/levét pedig élvezet feltunkolni a friss, fűszeres, ropogós bagettel. Gyorsan elkészül (előkészítéssel együtt sincs több 20 percnél), fejenként 400-450 forintból kijön, akkor miért ne készítsük el? 
dscn5361.JPGdscn5363.JPGJó étvágyat!

Várunk Titeket nagyon a következő posztban is, üdv: Dóri és Gyuri.
Csatlakoztál már a Motoros konyhája facebook csoporthoz? Pedig érdemes! Olyan fényképeket, ötleteket és recepteket láthatsz és olvashatsz, amik  nincsenek fent a blogon. Csupán egyetlen LIKE a motoros konyhája oldalra (ne a követésre kattints, hanem a kedvelésre...;) ), és máris részese lehetsz!

A posztokban szereplő képeket és videókat 4K UHD felbontású gépeken érdemes megnézni, mert úgy adják vissza az igazi élményt és a színeket! A videókat megtalálhatjátok a youtube-on, ha feliratkoztok a motoros konyhája csatornára).

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3116470532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása