Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek
2021. szeptember 17. írta: motoroskonyhaja

Zöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek

Ha a dolgos hétköznapok közepette valami olyan ételt tennénk a családunk asztalára, amivel kevés a munka, de mégis különleges, akkor mi biztosan a töltött gombafejeket ajánlanánk. Renegeteg finom töltelékrecept létezik, a májastól a káposztáson keresztük a sajtösig, de mi most azt írjuk meg, ami a mi kedvencünk.

Valódi, normális juhtúró, friss petrezselyem és bazsalikom, vörös- és fokhagyma, bacon, kukorica, pici tejföl és sok normális sajt kell hozzá, és 20 perc alatt fejedelmi vacsorát varázsolhatunk. Ennyi, nem több. Tartsatok velünk most is, érdemes!dscn6248.JPGZöldfűszeres juhtúróval töltött gombafejek

Hozzávalók:
12 db nagyobb fejű csiperke
12 szelet sima, füstölt bacon
20 dkg jóséle juhtúró a legjobb, ha bryndzával készítjük (ALDI, Penny, ahol a legjobb szlovék finomság kapható)
1 doboz kukoricakonzerv
10 dkg cheddar, vagy Gruyére
1 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd dundi fokhagyma
6-8 nagyobb, friss bazsalikom
fél csokor petrezselyem
2-3 dkg parmezán (Parmeggiano reggiano, nem más!)
Bors


Elkészítése:
Elnézést kérünk minden kedves olvasónktól, követőnktől, hogy sok idő után jelentkezünk újra, de 17 nap múlva újra indulunk az Atlanti óceán közepére, és a programok összeállítása eléggé lekötötte az időnket. Persze megint unalmas lesz, mert a banán- tea- és ananászültetvények mellett marad az óceánban vagy a dzsungelben lévő fürdés, óceáni halászat helyi kis halászhajóval, az ikertavak alatti barlangok és templom felfedezése, friss halételek készítése az óceánparton naplementekor, és hasonló unalmas programok, amik eddig születtek. Persze sokkal több programot terveztünk be Dórival, ha kíváncsiak vagytok, akkor megint kép- videó- és drónfelvételekkel, élő bejelentkezésekkel fogunk szolgálni, ahogy szoktuk is ;) No de most vissza a recepthez.

Nagyon egyszerű dolgunk lesz, és nem kell több idő a kezdéstől az evésig, mint 20 perc! Fogjuk a gombafejeket, és kitörjük a tönkjeit. A gombát SOSEM mossuk meg, maximum csak átkeféljük, ha piszkosnak találnánk. A juhtúrót (méginkább bryndzát) elkeverjük a tejföllel, afelaprított gombatönkökkel, a hagyával és fokhagymával, a finomra vágott bazsalikommal és petrezselyemmel, no és a reszelt parmezánnal. Hozzáadjuk a kukorica harmadát, sózzuk, borsozzuk kedvünk szerint, majd egyszerűen megtöltjük az előzőleg olívaolajjal finoman átkent gombafejeket, amiket előzőleg egy tepsibe tettünk.
dscn6211.JPGMinden egyes töltött fejre teszünk 1-1 szelet sima füstölt bacont, amit előtte kettévágunk, így teljesen el fogják fedni a gombákat, majd minden egyes elkészült fejet megszórunk a reszelt Cheddar vagy Gruyére sajttal.
180 fokos sütőbe toljuk, és a sajt pirulásáig sütjük (max. 10-15 perc), utána már tálalhatjuk is!
Mi most sokhagyms, kukoricás, aszalt paradicsomos rizzsel adtuk az asztalra, Dóri nagy örömére.
dscn6243.JPGKívül ropogósan füstös a rásült sajttó és bacontóll, belül krémesen lágy, a kukoricától kissé édes, a bryndzától csöppet sósan pikáns,.a friss zöldfűszerektől pedig karakteres. Igazi ízkavalkád a szánkban, olcsón, kevés munkával is nagyon finom és laktató étel a hűvösebb estéken.
Jó étvágyat!
Várunk Titeket nagyon a következő posztban is, üdv: Dóri és Gyuri.
Csatlakoztál már a Motoros konyhája facebook csoporthoz? Pedig érdemes! Olyan fényképeket, ötleteket és recepteket láthatsz és olvashatsz, amik  nincsenek fent a blogon. Csupán egyetlen LIKE a motoros konyhája oldalra (ne a követésre kattints, hanem a kedvelésre...;) ), és máris részese lehetsz!

A posztokban szereplő képeket és videókat 4K UHD felbontású gépeken érdemes megnézni, mert úgy adják vissza az igazi élményt és a színeket! A videókat megtalálhatjátok a youtube-on, ha feliratkoztok a motoros konyhája csatornára).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5416691894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása