A szilveszter is elmúlt... Én -szokás szerint- dolgoztam, és csak este 7-re értem haza (miután hajnali 4-kor keltem, hogy kiszolgáljam a kedves Vásárlókat). ChiliRevi megnyugtatott, hogy kiveszi a fagyasztóból a megbeszélt húst (kengurut szerettem volna sütni, hogy át tudjunk ugrálni az új esztendőbe). Mire hazaértem már láttam, hogy baj van: a kenguru helyett hetyke báránycomb szeletek néztek velem farkasszemet; pontosan olyanok, amik hirtelensültnek valók. Ha báránycomb, hát báránycomb, azt is imádom (de még mennyire!), legfeljebb a kenguru más jeles alkalomkor lesz elkészítve....
Pille bárány vörösboros trombitagombával
Hozzávalók (személyenként!!!!)
1 szelet báránycomb
1/2 ágacska rozmaring
Bors
Só
Elkészítése:
Fogjuk a bárányszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd oldalanként 1-1 percig sütjük (MAXIMUM!!!). Persze a sütés közben tegyük mellé a rozmaring ágacskát (frisset). Tudom, hogy a magyar ember a szarrá sütés és agyon főzés mintapéldánya (a bolti trutya alapanyagok mindennapos felhasználása mellett), de ne tegyünk egy ilyen finom hússal ilyet, hiszen sokkal többet érdemel.
Amikor a bárány megsült (belül pedig csodaszép vöröses-rózsaszín maradt) tegyük félre és hagyjuk pihenni. Addig porciózzuk ki a vörösborban és zsírban eltett savanyított trombitagombát (a fekete trombitagombát amúgy magyar fafül-gombának is hívják, fafüle gomba NINCS, csak a "kínai" büfések hívják így... ). Kell a receptje a zsírban és vörösborban savanyított gombának? Szívesen megosztom :)
Ahogy írtam zsírban is lett eltéve a gomba. Szedjük le a dugót róla (azaz a zsírját), hevítsük fel egy serpenyőben, majd dobjunk rá 20 dkg főtt és falatnyira darabolt krumplit (ugye mindenki emlékszik rá, hogy a recept mennyisége személyenként van megadva...). Pirítsuk át a boros-gombás zsírban a főtt krumplit (ha szeretnénk tegyünk hozzá friss kakukkfüvet vagy rozmaringot is), majd azt is porciózzuk tányérokra. Most jöhetnek a pille bárányok és már ehetünk is.
Még egy kérdés merülhet fel: miért pille bárány? Azért, mert légiesen könnyed egy tejes bárány, és éppen csak át van sütve, ahogy azt a hús megérdemli.
Jó étvágyat!
Természetesen nem maradhatott el a Virslis-majonézes lencsesaláta sem előételként, de ezt a receptet -remélem- már ismeritek a blogról....
Ha nem, akkor ITT OLVASHATJÁTOK a receptet.
Nálatok mi készült szilveszter este? Nagyon kíváncsi vagyok rá!
Most pedig megyek, mert a házi zsemlék már megkeltek, amivel ChiliRevi újévi finomságait fogjuk feltunkolni.... ;)
Nagyon boldog 2015-ös esztendőt kívánok minden kedves (és kedvetlen) olvasómnak!