Egyszerű csicseriborsó-krémleves
2013. június 15. írta: motoroskonyhaja

Egyszerű csicseriborsó-krémleves

Végre itt egy jó forró hétvége! Ilyenkor sokan nem szeretnek a konyhában hosszú ideig bíbelődni, hiszen ott még melegebb van. Ráadásul inkább valami egyszerűbbet készítenének, ami azért elég laktató ahhoz, hogy kitartson az energia. Nekik ajánlom az alábbi finomságot:

csics01.JPG

Csicseriborsó-krémleves

Hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó (a száraz a jó!)
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dkg zeller (vagy 1 zellerszár)
1 sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
1 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított)
4 gerezd fokhagyma
kevészöldpetrezselyem

bors
olivaolaj

Elkészítése:
Az elkészítés előtti napon áztassuk a csicseriborsót hideg vízbe. Legalább 12 órát fürödjenek benne! Az elkészítés napján öntsük le a vizet a csicseriről és öntsük egy fazékba. Dobjuk hozzá a durván darabolt vöröshagymát, répát, petrezselyemgyökeret, paradicsomot fokhagymát. Azaz a són, borson és olivaolajon kívül mindent, akár egy húslevesnél :) Engedjük fel vízzel, vagy húslevessel.

csicsi02.JPG

Most gyorsan húzzunk ki a konyhából napozni, vagy hűsölni, és csak 2 óra múlva menjünk vissza. Kóstoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy botmixerrel pépesítjük, és már tálalhatjuk is kevés olivaolajjal meglocsolva a tetején, pirítós kenyér mellé. Ha gazdagítani szeretnénk 1 dl tejfölt adjunk hozzá pépesítés előtt. Egyszerű, finom.
Jó étvágyat!

csics03.JPG

A nagy meleg elől mi is legurulunk a balatonpartra a barátainkhoz, a kocsiban már ott a bogrács. Szépen indul ez a hétvége is:)

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr845362191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llychllyn 2013.06.16. 00:45:10

300 dkg száraz csicseriborsóból egy hadsereget meg lehetne etetni, szerintem elírtátok:)

chilis csokoládé 2013.06.16. 08:38:21

Ínycsiklandó.

30 dkg csicseriborsó egyáltalán nem sok. Én 50 dekát szoktam főzni egy háromtagú családnak.

Én az olívaolajat nem főzném bele a levesbe. Tálalásnál locsolhat a tetejére, aki akar.

motoroskonyhaja 2013.06.16. 11:49:38

@chilis csokoládé: oliva belefozve? :) En ilyet nem irtam, olvasd csak vegig azt a receptet :)

motoroskonyhaja 2013.06.16. 11:52:18

@Llychllyn: 300 dkg? Huha, elirtam, hazaeres utan azonnal javitom! Termeszetesen 30 dkg akart lenni. Koszonom, hogy jelezted!

objekt678 2013.06.16. 19:50:09

Nem tudom, hogy a Tisztelt Blogoló elgondolkodott-e már azon, hogy írásai milyen veszélyt rejtenek a társadalomra ?!
Itt van ez a leves: látszólag egyszerű, el tudom képzelni, hogy milyen finom is lehet, de még nem ingok meg, olvasok egy kicsit vissza. Azonban jött a medvehagymás "egyszerű"
HÁZI ! tészta, amikor még ha nehezen is, de tartottam magam...és eljutottam a maradék nyúlsülttel töltött tönkölybatyuhoz !!!!
Van az ilyen embernek lelke egyáltalán s ha van az milyen lehet ?!
Főz, ami még hagyján, de galád módon le is írja !!!
Én meg este fél nyolckor olvasom. Csak egy sört akartam inni, de most mehetek enni !!!

motoroskonyhaja 2013.06.18. 06:40:32

@objekt678: Vezeklésem lásd a következő postban, amiben direkt Neked ajánlok egy egyszerű vacsorát ;)