Gorgonzolás fügével töltött csirkemellrolád baconbe göngyölve
2017. november 01. írta: motoroskonyhaja

Gorgonzolás fügével töltött csirkemellrolád baconbe göngyölve

Persze most mindenki a Hello Wien mámorában (vagy másnapjában) ég, és ujjakat meg mittomén micsodákat nem készít és eszik, de én nem ilyen vagyok, így nálam marad a "hagyományos" ebéd.

A Gorgonzolát sokan nem szeretik (többen meg nem is ismerik), hiszen micsoda büdös, meg penészes, és különben is, nem egy Trappista. De megfelelően elkészítve még a legfinnyásabb embereket is meg tudja győzni. Pláne, ha édes, aszalt fügével keverjük el.

Mivel ma itthon vagyok -mellette pedig lusta is- így e kevés munkával járó, mégis különleges étel készítése mellett döntöttem. A Párom is végre itthon van, így remélem Ő is értékelni fogja az ebédet :)dscf6306.JPG

Gorgonzolás fügével töltött csirkemellrolád baconbe göngyölve

Hozzávalók:
1 egész csirkemell
10 dkg Gorgonzola (én Piccantét használtam hozzá)
10 dkg aszalt füge (ez kb. 7-8 db, most friss, puhákat kapni)
1-2 evőkanál normális tejföl (25%-os vagy jobb)
20 dkg szeletelt, füstölt bacon
1 evőkanál étolaj
Bors


Elkészítése:
Tényleg lusta embereknek való, mert minimális a munka vele. Fogjuk a csirkemellet, lebőrözzük, majd felszeleteljük. Kiklopfoljuk, mintha csak rántott húsnak készítenénk elő. Sózzuk, borsozzuk, majd 30 percre magára hagyjuk, addig elkészítjük a tölteléket. 

dscf6294.JPG

A Gorgonzolát villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott fügét, majd összekeverjük. A tejföllel tudjuk kicsit lazítani. Kóstoljuk, ha kell sózzuk. Szerintem nem fog kelleni, mert a Gorgonzola ízvilága a fügével már önmagában is szuper lesz. Jöjjön a töltés!

dscf6297.JPGA csirkemell-szeletek közepére halmozunk a töltelékből, majd egyszerűen feltekerjük a húst. Amint ez megvan körbeburkoljuk a szeletelt baconnel. Mindegyik csirkemell szelettel ugyanígy járunk el. Nem kell finomkodni, hogy teljes egészében befedje a bacon a csirkét, jó lesz a végeredmény enélkül is.

dscf6299.JPG

Ha mind kész alufóliát tépünk, kicsit megkenjük olajjal (ha netán nem engedne elég zsiradékot a bacon), majd belecsomagoljuk egyesével a húsokat.

dscf6300.JPGOlyanok lesznek, mint egy nagy, kövér szaloncukor. Mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 45-50  percre. 

dscf6304.JPG

Amíg a húsok sülnek elkészíthetjük a köretet, ami nálam friss vegyes saláta volt jégsalátából, fejeskáposztából, paradicsomból, bébi spenótból, kaliforniai paprikából, szárzellerből, lilahagymából  és újhagymából, amit simán olivaolajjal és rozmaringos ecettel kevertem át, majd citromlével locsoltam meg.

Amint a csirkék elkészültek vegyük ki a sütőből, és tálalhatunk is. 

dscf6308.JPG

Könnyű, finom és nagyon ízgazdag, a ropogós bacon kéreghez pedig jól passzol a friss, vegyes saláta. Kevés normális balzsamecettel kiegészítve isteni fogás kerekedik belőle.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7913128938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása