Rókagombás csicseriborsóleves
2017. szeptember 23. írta: motoroskonyhaja

Rókagombás csicseriborsóleves

Olyan hirtelen érkezett az ősz, hogy csak kapkodja a fejét az egyszeri motoros. Hazaér dideregve, és valami tartalmasra, forróra vágyna, ami gyorsan el is készül. Mi is lehetne egyszerűbb, mint egy finom tál leves, amit pitty-putty össze lehet dobni. Persze legyen benne az évszak íze is, és tüzes legyen (mint a babám szíve - Szinbád után szabadon, mert Latinovits klasszikusa örökké él), és mert úgy sokkal jobban esik.

Ezért esett a választásom a rókagombás csicseriborsó levesre, amit be is mutatok hogyan készítettem el.

img_20170922_1925125.jpg
Rókagombás csicseriborsóleves

Hozzávalók:
2 liter húsleves (vagy 1 liter csirkealaplé és 1 liter víz)
1 doboz főtt csicseriborsó (a Pennyben állandóan kapható, ráadásul röhej áron)
20 dkg rókagomba
1 szép kápia paprika apró darabokra vágva
2 db csodás bogyiszlói paprika apró darabokra vágva (szintén a Pennyben kapható, nem is értem más miért nem árul)
fél fej apróra vágott vöröshagyma
Chili (opcionális)
Bors


Elkészítése:
Olyan egyszerű, hogy tényleg az :) Tehát: tegyük fel melegedni a húslevest, és dobjuk bele az aprított vöröshagymát és a kockázott paprikákat. A bogyiszlói paprikától nagyszerű erősséget fog kapni a leves, a kápiától pedig édességet.img_20170921_1853375.jpgForraljuk fel, majd szórjuk hozzá a chilit (én szárított Serranót használtam hozzá, az nem olyan bomba erős, és nagyszerűen kiegészíti a bogyiszlói paprika csípősségét).
img_20170921_1854170.jpgVegyük vissza a hőt, és gyöngyözve főzzük addig, míg a paprikák megroppannak, ez kb. 10-12 perc. Addig ki tudjuk bontani a száraz fehérbort (esetemben most egy finom dél-afrikai Chenin Blanc-t)  a csicseriborsó konzervet. 
Keverünk egyet a levesen, majd adjuk hozzá a leszűrt csicserit. Kóstoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Miután újra felforrt jöhet a tisztított rókagomba, mert hát ugye ősz van. További 10 percig főzzük majd lehúzzuk a tűzről és tálaljuk.img_20170922_1923489.jpgJó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5512888804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása