Pirírott csirkemelles-tojáslepényes tortilla
2016. szeptember 23. írta: motoroskonyhaja

Pirírott csirkemelles-tojáslepényes tortilla

De azt is írhattam volna, hogy egy újabb kényeztető hétvégi reggeli. A hús szeletelésétől az első harapásig nem kell 20 perc sem, mégis friss, finom, tápláló és meleg reggelit varázsolhatunk a családnak. Mert azért valljuk be: hétvégén szeretünk kicsit lustálkodni, kicsit mást enni. Ilyenkor, amikor már hűvösek a reggelek, jólesik egy-egy melegebb falat. Az étel majd' minden alapanyaga megtalálható a legtöbb háztartásban, talán a tortilla az, ami nincs mindenhol otthon. De ezt az apróságot a mai bevásárlásnál simán beszerezhetjük, és akkor a hétvégén már el is tudjuk készíteni.

dscf3823.JPG

Pirított csirkemelles-tojáslepényes tortilla

Hozzávalók FEJENKÉNT:
1/4 csirkemell filé
2 tojás
1 tortilla lap
1 szem paradicsom
1 szál újhagyma
friss salátalevél
Bors

Elkészítése:
Az alapanyagokból is látszik, hogy nem egy bonyolult a történet. Ahogy a bevezetőben is írtam, talán a tortilla lap az egyedüli, ami nem mindig található meg a háztartásokban. Most biztos keresztre feszít egyik kedves olvasóm hogy azt írom: a Pennyben 250 Ft-ért kaptam egy csomag friss, 28 cm-es tortilla lapot, amiben 4 db volt. Máshol 500-800 Ft-ért lehet hozzájutni, ami azért nagyon nem mindegy. De vissza a recepthez.
Fogunk egy serpenyőt, kevés zsiradékot teszünk bele (én kacsazsírt használtam), és elkezdjük hevíteni. Amíg az edény melegszik szépen felcsíkozzuk a csirkemell filét, majd sózzuk, borsozzuk. Mehet is minden a serpenyőbe.
dscf3803.JPG

Addig pirítjuk, míg szép aranybarnára sül, de még finom szaftos marad. Pirítás közben előkészíthetjük a zöldségeket: a paradicsomot felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a salátát levelekre tépkedjük. Személyenként 2-2 tojást felverünk, gyengéden ezt is megsózzuk. A csirke már szép piros, szedjük is ki a serpenyőből.

dscf3805.JPG

Jöhet a helyére a tojáslepénynek való. Közepesre visszavett hőn szép vékonyra kiterítve süssük meg a tojásokat, majd minden elkészült adagot csúsztassunk egy-egy előkészített tortilla lapra. Ha nagyon szeretnénk, előtte melegítsük fel a tortilla lapokat és úgy tegyük rá a tojáslepényt.

dscf3809.JPG

Már az utolsó fázisnál járunk: minden egyes tojáslepényes tortillára tegyünk salátalevelet, erre pirított csirkemellet, majd jöhet a paradicsom és az újhagyma. Nagyon bonyolult, ugye? :) Ha akarjuk sózzuk picit, én inkább zöld Tabascóval locsoltam meg, nagyszerűen kiegészítette a csípős-ecetes ízvilágával az ételt.

dscf3812.JPG

Már csak annyi dolgunk van, hogy feltekerjük az egészet és tálalhatjuk is.

dscf3818.JPG

Egyszerű, gyors, meleg, és igazán kényeztető reggelit kapunk, sok friss zöldséggel, finom és sovány csirkével, amit még a legkisebbek is szívesen megesznek.

dscf3823.JPG

Jó étvágyat!

Ha kíváncsiak vagytok az eddigi hétvégi reggeli receptekre kattintsatok IDE.

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4711737587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása