Gorgonzolás-tormás pirított csirkemell spagettivel
2016. június 19. írta: motoroskonyhaja

Gorgonzolás-tormás pirított csirkemell spagettivel

A csirkemellet mindenki ismeri, és a legtöbben szeretjük. Én magam kizárólag háztáji, szabadtartású csirkét/tyúkot fogyasztok, amit Tomi barátom annyiért szállít házhoz lábakkal és belsőségekkel együtt frissen vágva, amennyibe egy hipermarketes broiler csirke kerül (lábak és belsőségek nélkül, hehe).
A legtöbben az unalomig ismert változatokat készítjük, pedig mennyivel, de mennyivel finomabb ételekhez juthatunk, ha merünk csak kicsit is változtatni a szokásainkon.

dscf3111.JPG

Gorgonzolás-tormás pirított csirkemell spagettivel

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
50 dkg spagetti tészta
7-8 dkg Gorgonzola Piccante
6 nagy levél ropogós (pl. jég) saláta
4 evőkanál 20-25 %-os tejföl

2 evőkanál bambuszrügy

3 teáskanál reszelt, ecetes torma

1 evőkanál vaj

1 evőkanál lecsós zsír

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 mokkáskanál friss, reszelt gyömbér

Fél citrom leve

Szerecsendió

Bors

 

Elkészítése:
A lecsós zsírt felolvasztjuk, amiben megpirítjuk az előzőleg megborsozott csirkemell kockákat. Amikor a kockák átpirultak és -szó szerint átpirosodtak a lecsós zsírtól- kivesszük az edényből, és meleg helyen tartjuk. De mi is az a lecsós zsír, ugye? Semmi extra. Amikor én lecsót teszek el sosem használok semmi tartósítót, kizárólag zsírt. Kell a recept? ITT olvashatod. Egyszerű, természetes, finom. A lecsó felnyitásakor kidobásra szánt zsírdugót használom ehhez. Így már remélem érthetőbb a dolog. Szóval:

A visszamaradt zsírhoz tesszük a vajat, majd beleszórjuk a darabolt Gorgonzolát, és lassú tűzön összeolvasztjuk őket. Most mehet hozzá a bambuszrügy és a fűszerek: kevés szerecsendió, bors, zúzott fokhagyma, reszelt gyömbér. Kevés citromlével meglocsoljuk, majd alaposan átkeverjük, és a finom tejföllel dúsítjuk. Most jön egy újabb csavar: az ecetes, reszelt tormával ízesítjük, és kevergetve felrottyantjuk. Jöhetnek vissza az ízes mártásba a csirkemell kockák. Már csak annyi idő kell, míg az étel újra felforr, és már vehetjük is le a tűzről. A friss, roppanós salátát felkockázva az elkészült ételhez teszünk, és utoljára átkeverjük az egészet. Elkészültünk.

 

Frissen kifőtt spagettivel tálaljuk. Nyami.

 

dscf3109.JPG

 

Mennyei és gyors eledel akár hétköznap, akár egy hétvégi családi ebédnél.

 

 

Jó étvágyat!

 

Legközelebb mit szólnátok egy valódi, nagyon finom galambpecsenyéhez, aminek az alapanyagát régen látott kishúgoméktól kaptuk?

dscf3058.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr488823358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása