Hétvégi lusta reggelik 5.
2016. február 13. írta: motoroskonyhaja

Hétvégi lusta reggelik 5.

A hétvégi kényeztető reggelikből nem lehet kifogyni. Minden egyes hétvége Valentin napnak tekinthető, hiszen akkor van idő egymással találkozni, lustálkodni, kényeztetni a másikat, egymást. Egy finoman pikáns reggeli megalapozza a napunkat, utána már ráérünk a sokkal lényegesebb dolgokkal is törődni... :)

dscf1736.JPG

Szójában pácolt tofu sült csirkével, tejfölös cheddar alatt sütve

Hozzávalók:
1 csomag natúr tofu (20 és 30 dekás kiszerelésben is kapható)
1 evőkanál sötét szójaszósz
10 dkg maradék sült csirke
10 dkg érlelt cheddar
2 evőkanál tejföl

Elkészítése:
A tofut vágjuk falatnyi darabokra, majd keverjük össze a szójaszósszal. A sajtot reszeljük le, a tejfölt készítsük elő. Tegyük a pácolt tofut egy hőálló tálba, szórjuk rá a tépkedett maradék sült csirkét, majd szórjuk rá a reszelt cheddart. A végén kenjük át a tejföllel és dugjuk 190 fokra előfűtött sütőbe addig, míg a tejfölös sajt megpirul (kb. 20 perc)

Finom zöldsalátával, pirított, majd puha vajjal megkent pirítóson tálaljuk. Mennyei, ahogy a pácolt tofura ráolvad a valóban finom, pikáns sajt, amit a friss salátával koronázunk meg. Kevés minőségi (Schedro) majonéz elengedhetetlen hozzá...

dscf1727.JPG

Jó étvágyat!

Ha nem olvastátok még a többi kényeztető hétvégi reggelit, akkor ITT megtehetitek.

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr758387500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása