A hétvégi kényeztető reggelikből nem lehet kifogyni. Minden egyes hétvége Valentin napnak tekinthető, hiszen akkor van idő egymással találkozni, lustálkodni, kényeztetni a másikat, egymást. Egy finoman pikáns reggeli megalapozza a napunkat, utána már ráérünk a sokkal lényegesebb dolgokkal is törődni... :)
Szójában pácolt tofu sült csirkével, tejfölös cheddar alatt sütve
Hozzávalók:
1 csomag natúr tofu (20 és 30 dekás kiszerelésben is kapható)
1 evőkanál sötét szójaszósz
10 dkg maradék sült csirke
10 dkg érlelt cheddar
2 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A tofut vágjuk falatnyi darabokra, majd keverjük össze a szójaszósszal. A sajtot reszeljük le, a tejfölt készítsük elő. Tegyük a pácolt tofut egy hőálló tálba, szórjuk rá a tépkedett maradék sült csirkét, majd szórjuk rá a reszelt cheddart. A végén kenjük át a tejföllel és dugjuk 190 fokra előfűtött sütőbe addig, míg a tejfölös sajt megpirul (kb. 20 perc)
Finom zöldsalátával, pirított, majd puha vajjal megkent pirítóson tálaljuk. Mennyei, ahogy a pácolt tofura ráolvad a valóban finom, pikáns sajt, amit a friss salátával koronázunk meg. Kevés minőségi (Schedro) majonéz elengedhetetlen hozzá...
Jó étvágyat!
Ha nem olvastátok még a többi kényeztető hétvégi reggelit, akkor ITT megtehetitek.