Volt otthon egy kevés mascarpone (már ki is gondoltam mit kezdek vele) de a feleségem megelőzött. Ő is kigondolt valamit, és el is készítette, mire hazaértem. Egy finoman lágy, krémes levessel várt, ami gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon finom.
Mascarponés spenótkrémleves
Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott spenót (sajnos ilyenkor már nincs friss)
20 dkg mascarpone
4 gerezd fokhagyma
Bors
Só
Elkészítése:
Annyira egyszerű, hogy akár még én is el tudtam volna készíteni a feleségem helyett. Fogunk egy szép fazekat, feltesszük a tűzhelyre és beletesszük a fagyasztott spenótot. Mikor a spenót kezd kiolvadni hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Átkeverjük, sózzuk, és alaposan megborsozzuk,
majd felöntjük 1,2-1,4 l vízzel. 2-3 perc rotyogás után mehet bele a mascarpone.
Ahhoz, hogy teljesen sima legyen turmixoljuk össze.
Kóstoljuk, ha kell sózzuk. Ennyi volt az egész, már el is készültünk! Feleségem a tálalásnál megszórta még friss újhagyma zöldjével is, hogy még frissebb ízvilágú legyen.
Jó étvágyat!