Baconnel sült halfilé tejszínes tésztával - Alex módra
2014. február 28. írta: motoroskonyhaja

Baconnel sült halfilé tejszínes tésztával - Alex módra

A minap átjöttek a barátaink, akiknek a látogatása már régen aktuális volt. Megkérdeztem mi az amit nem szeretnek, így azokat a dolgokat eleve kizártam (sóska, spenót, tökfőzelék - pedig milyen finomak tudnak lenni...). Maradt rengeteg dolog, de én a jó öreg tőkehalra szavaztam sütve, tésztával és sajtkrémes szósszal kínálva, plusz egy csomó mással elkészítve. Egy csipet tárkony, egy kevés bacon és a tejszínes sajtkrém csodákat tud tenni, mindössze 25-30 perc alatt...

h01.JPG

Baconnel sült halfilé tejszínes tésztával - Alex módra

Hozzávalók:

2 l húsleves (leveskockával heyettesíthető - de az eredmény közel sem lesz olyan jó)
50 dkg spagetti
8 szelet tőkehalfilé
8 szelet füstölt bacon
2 dl normális habtejszín (minimum 30%-os)
1 tömlő sajtkrém (10 dkg)
1 dl tejföl
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl badacsonyi szürkebarát
1 teáskanál tárkony
citromlé
Bors

Opcionálisan: 1 evőkanál erdei gombapor

Elkészítése:
Olyan egyszerű dolgunk lesz, hogy csak na! Kapcsoljuk be a sütőt 220 C-re. Fogjuk a halszeleteket és sózzuk-borsozzuk őket. Locsoljuk meg mindegyiket kevés citromlével.

h02.JPG

Lefektetjük a baconokat, majd a tetejükre egy-egy halfilét teszünk. Ha a bacon nem elég széles duplázhatjuk is őket, így biztosan elég lesz a halacskákhoz.

h03.JPG

Miután mindegyik baconon csücsül egy-egy hal fogjuk őket, és egyesével feltekerjük. Most már csak át kell szúrjuk a tekercseket egy fogpiszkálóval (hivatalosan fogvájó a neve, de az milyen gusztustalan szó már... )

h04.JPG

Tegyük fel a húslevest melegedni egy akkora fazékba, amibe vígan elfér majd a tészta. Közben forrósítsunk egy serpenyőt is, és kevés zsiradékra dobjuk rá az aprított újhagymákat. Pár perc pirítás után mehet hozzá a tejszín és a sajtkrémet is bátran nyomjuk bele. Keverjük át, majd tegyük hozzá a fokhagymát és szórjuk meg a tárkonnyal. A bor egyik felét is önthetjük a pépes krémhez.

h05.JPG

Mehet hozzá a tejföl is. Kis keverés után kóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk. A serpenyő alatt vegyük vissza közepesre a hőt, a szószt pedig addig rotyogtassuk, míg krémesen sűrű nem lesz. Ha van otthon, akkor most tehetjük bele az erdei gombaport is. Átkeverjük és már vehetjük is le a tűzről.

h06.JPG

A sütő felfűtött és a húsleves is felforrt, ki is kell használnunk az alkalmat. Mármint arra, hogy töltsünk még egy pohár Szürkebarátot, természetesen :) De előbb tegyük a tésztát a lobogó húslevesbe. Erre a nagy munkára már valóban koccintani kell, ne is ellenkezzünk! Miután újra megcsodáltuk a bor ízét tegyük egy tűzálló tálba a haltekercseket. Spricceljük meg a Szürkebaráttal - receptben megadott bormennyiség másik felével (én még mindig egy olcsó spriccelőt használok hozzá - JYSK-ben pár százasért lehet kapni kis gömb alakú spriccelőt) és tegyük be a sütőbe. Mire a tészta megpuhul a hal is tökéletes lesz.

h07.JPG

Szűrjük le az elkészült tésztát és forgassuk bele a krémes szószba. Tálalni kell csak és ehetünk is. A spagettit tányérokba szedjük, majd minden adagra sült haltekercset teszünk. Persze a fogpiszkálót azért dobjuk ki :) Pici friss petrezselyemmel megszórva adjuk asztalra. Tadááááá! 30 percen belül kész vagyunk és micsoda finomságot ehetünk!

h08.JPG

Jó étvágyat!

Legközelebb egy teljesen egyszerű, de annál olcsóbb házi felvágott kerül az asztalra - természetesen itthon készítve.

Ha nem emlékeznétek itt van pár tésztás ételem:

Medvehagymás házitészta füstölt csülkös sajtmártásban

Az én milánóim

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr765834907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása