Biztosan sokan vannak azok, akiknek azért nem jönnek be a főzelékek, mert pont a zöldség íze veszik el a sok kotyvasztástól. Rántással, habarással sűríteni, nehezíteni, tejfölt, tejszínt belerakni, stb. Ez a recept minden ilyet nélkülöz, alig kell hozzá alapanyag, az elkészítése pedig valóban pofonegyszerű.
Kapros cukkíni főzelék
Hozzávalók:
1 kg cukkíni
8 dl húsleves (kezdők nyugodtan készítsék leveskockából)
fél csomó kapor
Elkészítése:
A húslevest tegyük egy magasabb falu lábosba, és forraljuk fel. Addig nyugodtan vágjuk falatnyi darabokra a cukkíniket. Amikor a leves felforrt tegyük bele a cukkínit. Ne ijedjünk meg, hogy nem lepi el a zöldséget a lé, hiszen a cukkíni maga is levet fog ereszteni. Ne fedjük le a lábost! Szórjuk hozzá az aprított kaprot, keverjünk egyet rajta, majd húzzunk ki a konyhából olyan 20-25 percre. Mikor visszajövünk a cukkínink már vajpuha. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk. Egy egyszerű krumplitörővel törjük finomabbra, majd húzzuk le a tűzről, mert a főzelékünk elkészült. Egyszerű volt vagy egyszerű volt? Én megmondtam :)
Ps.: ha valaki szeretné szarrá is turmixolhatja, de én jobban szeretem a pempő helyett a rusztikusabb megoldást, mert akkor a zöldséget is érezni a fogam alatt.
Bármilyen feltéttel tálalható. Én most pirított angolszalonna-darabokkal és sült garnélával adtam asztalra (kb. 500 Ft volt a teljes -meleg, könnyű és egyszerű- kaja feltéttel együtt. Az mennyi is? 4 stangli és 20 dkg olcsó parizer?....)
Jó étvágyat!