Grillezzünk otthon!
2013. június 22. írta: motoroskonyhaja

Grillezzünk otthon!

Igen, a cím nem elírás, hiszen mindenki grillezhet otthon. Persze aki házban lakik annak ez természetes, de aki -hozzám hasonlóan- panelpatkány, az most ingatja a fejét, pedig igenis lehet. Persze nem faszénen, hanem egy egyszerű elektromos grillen, de azért a grill az grill, nemdebár? ;)

kep01.JPG

Keleti pácban érlelt csirkemell grillen, paradicsomos-kapros cukkínisalátával

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál halszósz (ha nincs otthon elhagyható)
1 evőkanálnyi reszelt gyömbér
1 cukkíni (kb. 25 dkg)
2-3 érett paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
8-10 szem zöld olajbogyó
1 kis csokor kapor
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olaj

bors
10 dkg bryndza (törekedjünk arra, hogy szlovákot vegyünk, az itthon készítettnek köze nincs hozzá)

Elkészítése:
A csirkemelleket tegyük egy zárható edénybe. Öntsük hozzá a szójaszószt és a halszószt, keverjük át, majd reszeljük rá a gyömbért. Az edényt fedjük le, majd -mintha koktélt készítenénk- rázzuk össze. Így a pác és a gyömbér alaposan elkeveredik a csirkével. Tegyük hűtőbe és hagyjuk békén ;)

kep02.JPG

A cukkínit vágjuk hosszában ketté, majd szeljük vékony csíkokra. Tegyük ugyanezt a vöröshagymával is. A paradicsomokat aprítsuk fel, és dobjuk a hagymás cukkínihez. Az olajbogyót vágjuk ketté, a kaprot metéljük apróra, a fokhagymát préseljük keverjük őket is a salátához. Most mehet bele a só, bors, olaj és a balzsamecet. Kész. Ha gazdagabbá akarjuk tenni nyugodtan tehetünk bele kevés rukkolát vagy friss bazsalikomot (én így tettem, lévén nekem ezek ott vannak az erkélyemen - a chilik mellett). Gyorsan rakjuk a hűtőbe, nehogy hőgutát kapjon. Mivel a panelházak ilyenkor ontják a meleget, gyorsan igyunk egy jéghideg fröccsöt a munka folytatása előtt (oké-oké, sört is lehet ilyenkor, vagy pl. egy finom limonádét).

Készítsük elő a grillt, alaposan fűtsük fel. Tegyük rá a csirkemelleket szépen egymás mellé.

kep03.JPG

Ennek a fajta pácnak nem kell sok idő, elég neki 15-20 perc, gyönyörűen be fog ívódni a húsba. 5-6 perc után fordítsuk meg a csirkét, és a második oldalát is grillezzük ugyanennyi ideig.

kep04.JPG

Ha kész szedjük le a rácsról és pihentessük addig, míg a salátát ki nem adagoljuk. A saláta adagok tetejére tegyük a morzsolt bryndzát. Most szeljük vékony csíkokra a pihentetett csirkemellet, tegyük a saláta mellé és már ehetjük is. Egyszerű, gyors, friss, finom ;)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://motoroskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr445373065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GregorEisenhorn 2013.06.23. 15:34:12

Tegnap valami hasonlót barkácsoltam csak oldalasból. Viszont a pác alapja Hoisin szósz volt + némi narancslé. nyamm.

motoroskonyhaja 2013.06.23. 21:03:20

Jaj, az oldalas az egyik gyengém! ;) Nagyon finom lehetett a Hoisin szósszal!!!! Én is imádom ezt a szószt, de az édessége miatt csak bizonyos típusú húsokkal alkalmazom. Kíváncsi vagyok Te hogyan készítetted el.
süti beállítások módosítása